Najnovije vesti

POVODOM DANA VOJSKE: Koncerti kao poklon Beograđanima u Knez Mihajlovoj i na Kalemegdanu FOTO
Foto: Ministarstvo odbrane

UŽIVANJE

POVODOM DANA VOJSKE: Koncerti kao poklon Beograđanima u Knez Mihajlovoj i na Kalemegdanu FOTO

Društvo

Povodom Dana Vojske Srbije, reprezentativni orkestar Garde i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", poklonili su danas Beograđanima dva koncerta na otvorenom.

Reprezentativni orkestar Garde održao je, sada već tradicionalni, promenadni koncert Knez Mihajiovom ulicom, kojom su između 11 časova i podne ođekivale melodije poznatih srpskih marševa, ali i stranih kompozicija pisanih za duvački orkestar.

Dan vojske
foto: Ministarstvo odbrane

Pored svima poznatih "Marša na Drinu", "Marša kralja Aleksandra" i "Marša kralja Milana", Beograđani su imali prilike da uživaju i u čuvenom "Opraštanju Slovenske žene" Vasilija Agapkina i nesvakidašnjoj izvedbi "Superstišn" Stiva Vondera.

Građani prestonice koji su pratili promenadni koncert duž Knez Mihailove ulice u smeru Kalemegdana, imali su priliku da muzički dan upotpune koncertom koji je na platou ispred Vojnog muzeja održao Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Dan vojske
foto: Ministarstvo odbrane

"Binički" je za tu priliku pripremio 12 numera. Pored čuvenih marševa i srpskih kola, izvedene su i kompozicije stranih autotora i nekoliko nesvakidašnjih aranžmana poznatih numera filmske muzike.

Dan vojske
foto: Ministarstvo odbrane

Svojevrsnu ulaznicu za koncert na Beogradskoj tvrđavi predstavljale su zaštitne maske, koje je Ministarstvo odbrane pripremilo kako bi se u potpunosti ispoštovale protivepidemijske mere.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...