JP STANDARD JAGODINA DEMANTOVALO NAVODE MARINIKE TEPIĆ: Sve što je izgovorila u vezi sa našim preduzećem, čista je laž!
Foto: Ana Paunković

DEMANTI

JP STANDARD JAGODINA DEMANTOVALO NAVODE MARINIKE TEPIĆ: Sve što je izgovorila u vezi sa našim preduzećem, čista je laž!

Društvo -

Javno preduzeće "Standard" u Jagodini demantovalo je danas navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da u tom preduzeću postoje osobe koje su formalno zaposlene, a ne dolaze na posao i primaju platu, te da služe kao animir dame, navodeći da će zbog toga od pravosudnih organa tražiti zaštitu radnika i ugleda firme.

Tepić je to rekla pozivajući se na iskaz, kako je navela, funkcionera koji je tome svedočio godinama, od mandata 2008, a sa "političko-privrednih" putovanja u Paraliju, Beč, Rim, Pariz.

- Sve što je izgovorila Marinika Tepić, a u vezi sa našim preduzećem, čista je laž. Odgovorno tvrdimo da u JP Standard u Jagodini ne postoji nijedna osoba koja je formalno zaposlena, a da ne dolazi na posao i da prima platu, a kamoli neko ko radi kao animir dama - ističe se u saopštenju JP "Standard".

Navodi se da su u tom preduzeću trenutno zaposlena 394 radnika i da u poslednjih sedam godina nijedan novi radnik nije zaposlen u administraciji, već samo nekoliko na poslovima čišćenja grada i na groblju, te dodaju da nemaju dovoljno radnika da odgovore adekvatno svim komunalnim i infrastrukturnim poslovima i gradu i okolnim selima.

- Marinika Tepić nije spominjala naše radnike i radnice kada smo spašavali grad i sela od poplava, od požara, od svih drugih nedaća - navodi se i dodaje da danas "Standard" ima manje radnika nego što to zahtevaju normativna akta, te da je Tepić svojom izjavom uvredila sve radnike i radnice tog preduzeća.

U saopštenju koje je potpisao direktor JP "Standard" Dragan Lukić dodaje se da saopštenje nema veze sa politikom već sa dostojanstvom radnika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track