Najnovije vesti

ĐILASE I MARINIKA, ZAŠTO KRIJETE DA JE SVEDOK VAŠ ČLAN! Stvorili ste utisak u javnosti da je sve politički motivisano?!
Foto: Beta/Milan Obradović, Beta/Saša Đorđević

KOMPROMITOVANi ISKAZ

ĐILASE I MARINIKA, ZAŠTO KRIJETE DA JE SVEDOK VAŠ ČLAN! Stvorili ste utisak u javnosti da je sve politički motivisano?!

Politika

Branislav Radosavljević, "zaštićeni svedok" koji je u video snimku, skrivenog lica i izmenjenog glasa izneo optužbe na račun Dragana Markovića Palme za podvođenje devojčica, jedan je od najaktivnijih članova SSP Dragana Đilasa, obelodanili su iz Jedinstvene Srbije uz nekoliko dokaza.

Međutim, ovu činjenicu je tokom konferencija za medije na kojoj je prikazala snimak upadljivo prećutala potpredsednica SSP Marinika Tepić, a o tome ni reč nije rekao njen šef Dragan Đilas. Reklo bi se, s razlogom.

Branislav Radosavljević, Dragan Đilas
foto: Printscreen

Jer svako razuman postaviće pitanje da li svedok, koji je stranački aktivan i koji je učestvovao u brojnim aktivnostima SSP, može da bude nepristrasan i objektivan, s obzirom na činjenicu da optužuje čoveka koji je politički protivnik njegove stranke. Ili, drugim rečima, gospodo iz SSP stvorili ste utisak u javnosti da je sve politički motivisano i da se iza optužbi krije nešto drugo. Zašto ste to krili?

Jedini funkcioner SSP koji je govorio o ovome bio je Borko Stefanović. On nije eksplicitno rekao da je Radosavljević njihov član, ali nije video ništa sporno u tome što je glavni svedok zapravo njihov partijski čovek.

Stefanović je poručio da je nevažno da li je osoba koja tvrdi da je svedok podvođenja maloletnica u Jagodini član Stranke slobode i pravde.

- Ovo nije suđenje svedoku, tako da nije od značaja ko je iz čije stranke. Bitno je da li on govori istinu - rekao je pre dva dana Stefanović.

Advokat Svetozar Vujačić tvrdi da stranačka pripadnost i prethodne aktivnosti ovog svedoka kompromituju ceo slučaj. - Formalno pravno nije bitno da li je svedok član stranke niti koje. No, njega i te kako kompromituje činjenica da je bio jedan od onih koji je upadao u RTS pod Đilasovom dirigentskom palicom, pa javno napadao zamenika gradonačelnika Vesića itd. Prosto, postavlja se pitanje koji je njegov motiv, da li je dobio novac ili ovo radi za stranku - smatra Vujačić.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...