NOVINARKA I BLOGERKA POGINULA U SLOVENIJI: Borka Buđić tragično nastradala u planinarskoj nesreći
Foto: Facebook

tuga

NOVINARKA I BLOGERKA POGINULA U SLOVENIJI: Borka Buđić tragično nastradala u planinarskoj nesreći

Društvo -

Borka Budić (38), dugogodišnja novinarka brojnih medija u Republici Srpskoj, koju čitaoci pamte i kao talentovanu šarmantnu blogerku, poginula je u planinarskoj nesreći u Sloveniji. Tužna vest šokirala je novinarsku zajednicu u Srpskoj i brojne Borkine prijatelje širom Balkana.

Kako je napisala na svom blogu, od skoro deset godina rada u banjalučkim redakcijama, ostao joj je "samo" nadimak B.B. i velika ljubav prema pisanoj reči.

Nedavno se u njenom srcu rodila još jedna velika ljubav, ljubav prema planinama i planinarenju, piše "Srpska Info".

Nije stigla da osvoji sve "dvatisočake", kako Slovenci zovu planine više od 2.000 metara visine. Nije dala sudbina.

Nedavno je, na prvi dan proleća, objavila blog "Planine me zovu, moram ići". I otišla je, nažalost...

Vredna, okretna, hitra, puna optimizma, naša Borka je bila radoznalog, otvorenog duha, uvijek spremna za izazov.

Izabrala je novinarski poziv, završila studije novinarstva, a potom se bacila na posao, sa energijom i posvećenošću kakva se, čak i u novinarskoj branši, retko sreće.

U deset godina novinarskog staža, najduže je radila u dnevnim novinama "Fokus" i "EuroBlic". Više od pet godina bila je dio "EuroBlic" tima. A onda je odlučila da okrene list i promeni sve: profesiju, grad, državu, način života. Otišla je u Sloveniju, u potrazi za boljim životom i novim iskustvima.

-Prvo sam pokušala da menjam svet, a onda sam shvatila da, pre svega, moram da promenim sebe. Negde na internetu sam pročitala da za početak, treba da izađeš iz neke svoje komfor zone, pa sam spakovala kofere i otišla u drugu državu – iz Bosne i Hercegovine u Sloveniju. Shvatila sam da je ljudima danas u stvari najbitnije da budu lepi, te sam uplovila u kozmetičke vode, napisala je Borka na svom blogu.

U Ljubljani je vredno radila, učila novi zanat, stekla nove prijatelje, ne zaboravljajući stare drugare i svoj zavičaj. U Sloveniji se zaljubila u planinarenje. Ali, ostala je i stara ljubav prema pisanju. Neizlečiva je to "bolest", znaju to svi istinski novinari i novinarke.

I tako je banjalučka novinarka postala ljubljanska BBlogerka.

-Kunem se, pokušavala sam da ignorišem poriv za piskaranjem, ali bez uspjeha. Posljedica je ovaj blog koji je nastao skoro preko noći. BBlogerka je zatvorila oči i samo uskočila u svet blogovanja. Njena ideja vodilja je da donosi najnovije vesti i priče iz svakodnevnog života. Da piše o svojim i iskustvima drugih u dijaspori, sa osvrtom na dešavanja u zemlji iz koje smo otišli. Zvanično i nezvanično. Ozbiljno i opušteno. O sebi, ljudima i događajima, pisala je Borka.

Gore izna

Gore iznad oblaka ? ? #BBlogerka

Posted by Borka Budic on Петак, 05. март 2021.
d oblaka ? ? #BBlogerka Posted by Borka Budic on Петак, 05. март 2021.

Rado je dolazila kući, bez nje nisu mogla proći slavlja i lepi događaji u Banjaluci.

Očekivali smo da ćemo je videti i ovog proleća, kako nasmijana, širom otvorenih očiju i ruku spremnih na zagrljaj, korača Gospodskom.

Ali, sudbina nije dala.

Kolege iz dopisništva Večernjih Novosti u Banjaluci ovim putem izražavaju najiskrenije saučešće porodici Borke Budić.

(Kurir.rs/Novosti online, S.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track