DVOJE DECE OSTALO BEZ MAJKE: Meštani Zaječara skrhani nakon vesti da je mlada porodilja preminula od korone
Foto: Privatna Arhiva

uvek vesela i nasmejana

DVOJE DECE OSTALO BEZ MAJKE: Meštani Zaječara skrhani nakon vesti da je mlada porodilja preminula od korone

Društvo -

Zaječarom je vest da je preminula porodilja M. P, stara samo 27 godina, odjeknula kao eksplozija najjače bombe, a meštani su još u neverici uz duboko žaljenje...

Bila je čuvena u gradu kao izuzetan frizer.

- Ja ne mogu da verujem, stvarno ne verujem... Užas, šta da kažem. Kao koleginica samo reči pohvale imam za nju. Znala je svoj posao, bila je omiljena kod mušterija, uvek vesela, nasmejana... Svoj salon u naselju Kotlujevac u Zaječaru otvorila je pre dve-tri godine i odlično je radila. Tuga, strašno. Ostavila je za sobom sinčića od oko tri godine, ovo joj je drugo dete - kaže nam jedna koleginica prerano preminule žene.

Kako nezvanično saznajemo, drugu trudnoću je dobro podnosila, ali je sudbina htela da je napadne virus i obolela je od kovida. U zaječarski Zdravstveni centar je pre desetak dana došla sa upalom pluća.

- Pacijentkinji je odmah pregledom ustanovljeno da ima upalu pluća, ali nije uređen rendgen iz razloga što je bila u poodmakloj trudnoći. Istog momenta je transportovana za Niš na dalje lečenje - saznajemo u ZC Zaječar.

Prema nezvaničnim saznanjima, lekari zaječarskog ZC nisu vodili njenu trudnoću, a verovatno je to činio neko od privatnih ginekologa u ovdašnjoj klinici.

Od početka pandemije korona virusom u Zaječaru je ukupno bilo četiri trudnice koje su bile pozitivne na korona virus. Od toga dve u proteklih godinu dana, a dve, od kojih je jedna M. P. u proteklih desetak dana.

(Kurir.rs/S.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track