Najnovije vesti

UGOSTITELJI O POTENCIJALNOM OTVARANJU 8. MAJA: Ne možemo da dočekamo, ne znamo kako smo PREŽIVLJAVALI do sada!
Foto: T. S.

reakcija

UGOSTITELJI O POTENCIJALNOM OTVARANJU 8. MAJA: Ne možemo da dočekamo, ne znamo kako smo PREŽIVLJAVALI do sada!

Društvo
07:27h

Nakon sednice Kriznog štaba održane u četvrtak na kojoj je najavljeno popuštanje mera i otvaranje ugostiteljskih objekata nakon 8. maja, odnosno dozvala rada kafićima i restoranima i u zatvorenom, a ne samo u baštama, ukoliko epidemiološka sotuacija bude povoljna, većina ugostitelja kažu da željno očekuju otvaranja, ali da sumnjaju da će im to nadomestiti gubitke od prethodne godine.

- Ja ne znam stvarno kako mi preživljavamo prethodnih godinu dana, s obzirom da su ugostiteljski objekti i hotelijarstvo najviše pogođeni. Mi za ovih godinu dana nismo dali ni jedan jedini otkaz, preživeli smo razne ratove i krize, pa preživećemo valjda i ovo. Znači to otvaranje koje najavljuju, mada je sve to i dalje polovično i nedovoljno da se nadomesti godinu dana gubitka - rekla je Milica Petković za Kurir, menadžerka jednog popularnog restorana u beogradskoj Skadarliji.

Vladimir Radović, direktor jedno od dorćolskih restorana priznaje za Kurir da oni željno očekuju otvaranje.

- Do sada su nam radile bašte, ali naravno da će biti bolje za poslovanje kada se prošire kapaciteti za rad - kazao je Vladimir Radović.

Da podseti, čla Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je da će kontorla tokom praznika biti izuzetno pojačana i rigorozno kada je u pitanju poštovanje mera:

- Bašte mogu da rade, ali ne bi smele da budu prepune. Pet ljudi može da sedi za jednim stolom. Moraju se poštovati fizička distanca i nošenje maske ako je neophodno zbog blizine - apelovao je prof dr Tiodorović.

(Kurir.rs/S.M/J.P)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...