PUPINOVIM MOSTOM VOZIĆEMO 50 UMESTO 80 KILOMETARA NA ČAS! Evo na kojim mestima se raspravlja o POVEĆANJU BRZINE
Foto: Printscreen Google Maps

UKIDAJU SE NEKA NELOGIČNA OGRANIČENJA

PUPINOVIM MOSTOM VOZIĆEMO 50 UMESTO 80 KILOMETARA NA ČAS! Evo na kojim mestima se raspravlja o POVEĆANJU BRZINE

Društvo -

Nakon najavljene pripreme novog zakona u vezi ograničenja brzine kretanja, iz Agencije za bezbednost saobraćaja rekli su za Kurir da postoje realni uslovi da bude povećana brzina kretanja vozila na Pupinovom mostu i Mostu na Adi sa 50 na 80 kilometara na čas!

Razmatra se i ukidanje ograničenja kretanja u zonama škole širom Srbije tokom vikenda. Vozače u Srbiji frustriraju nelogična ograničenja brzine, a takav primer je obilaznica Zemun-Pančevo, koja počinje kod Pupinovog mosta, gde postoje tri saobraćajne trake, nema naselja pored puta, a brzina je ograničena na samo 50 kilometara na sat. Slična situacija je i na Mostu na Adi.

- Ograničenje na celoj deonici od Pupinovog mosta ka Zrenjaninskom putu ne može se povećati dok razdelna ograda koja fizički razdvaja saobraćajne trake u oba smera ne bude postavljena čitavom dužinom puta. Postavljanje ograde započeto je pre dve godine, ali je u međuvremenu došlo do zastoja. Radovi su nastavljeni prošlog meseca i sada su pri kraju - rekao je za Kurir gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić kazao je za Kurir da postoje realni uslovi da ovde dođe do povećanja brzine.

- U narednom periodu će se raspravljati o tome da dođe do povećanja brzine na ovim mestima. Planiramo i da promenimo pravilo o ukidanju ograničenja brzine u zonama škole širom Srbije za vikend. Ograničenja važe od 7 do 21 čas svakog dana, ali nema razloga da ta ograničenja budu i tokom vikenda, kada deca ne idu u školu.

(Kurir.rs/ A. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track