POSLE SKANDALA OGLASIO SE I VMA: Istražuju kako se desilo da im pacijent MRTAV LEŽI U TOALETU 4 dana! Krivce će NAJOŠTRIJE KAZNITI
Foto: Tamara Trajković, Printscreen Facebook

užas

POSLE SKANDALA OGLASIO SE I VMA: Istražuju kako se desilo da im pacijent MRTAV LEŽI U TOALETU 4 dana! Krivce će NAJOŠTRIJE KAZNITI

Društvo -

Povodom skandala na Vojnomedicinskoj akademiji gde je beživotno telo Petra Simića (82) pronaženo u toaletu posle četiri dana od prijavljivanja njegovog nestanka po prijemu 1. maja, saopštenjem se oglasila i ova ustanova.

!Vojnomedicinska akademija (VMA) saopštava da je danas u jutarnjim časovima u zaključanoj kabini toaleta Centra hitne pomoći VMA pronađeno beživotno telo starije muške osobe.

Uviđaj na licu mesta izvršili su policijski službenici, nakon čega je telo po nalogu nadležnog tužioca transportovano u Institut za sudsku medicinu Kliničkog centra Srbije, radi utvrđivanja uzroka smrti. Nadležni organi utvrdili su da je reč o P. S. (82).

Kako je za sada utvrđeno, prijem istoimenog pacijenta evidentiran je u Centru hitne pomoći 1. 05. 2021. godine u 08.40 časova zbog bolova u trbuhu, s tim da nema podataka o daljem toku zbrinjavanja. Članovi porodice P.S. obratili su se 4.05.2021. godine u 16 časova dežurnom oficiru VMA, koji im je pružio informacije sa kojima je VMA u tom trenutku raspolagala.

Nadležni organi trenutno preduzimaju sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem. Ističemo da će ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionisani", stoji u saopštenju VMA.

Ćerka Petra Simića je za medije izjavila:

"Od kada sam dobila poziv da mi jave da mi je otac preminuo, nisam imala nikakve konkretne informacije. Tek kada sam otišla da vidim telo i da preuzmem njegove stvari, saznala sam da je moj otac pronađen u toaletu VMA", priča Maja.

Kako kaže, on je u ambulantu Hitne pomoći pri VMA otišao ujutru zbog bolova u stomaku. Knjižicu je predao u 8.40, da bi potom satima čekao hirurga. Porodici je u 14.45 sati javio da i dalje nije primljen na pregled, bio je veoma ljut. Nakon toga izgubili su svaki kontakt sa njim jer mu se telefon ugasio.

"Ovo je stvarno nedopustivo. Četiri dana je njegovo telo bilo u toaletu. Tek ga je danas pronašla čistačica. Ja sam pored tog toaleta prošla dva puta i razmišljala da uđem da proverim da li je unutra, međutim, računala sam da je za pet dana neko ušao da ih očisti i da bi ga pronašao", dodaje ona.

I Maja i njena majka su više puta kako tvrde zvale bolnicu, odlazile tamo da ga traže, postavljale i obaveštenja po zgradi ove ustanove, ni ne sluteći da se Petar sve vreme nalazio tamo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track