ROĐENDANSKO USIJANJE DANA

NATAŠA BEKVALAC I IVICA DAČIĆ O KURIRU: Odnos nam je bio turbulentan, ljutili smo se na vas, ali ne bi bilo normalno da nije tako

Društvo -

Kurir je punoletan!

Najuticajnije novine u Srbiji - Dnevni list Kurir rodio se 6. maja 2003. godine.

Medij koji je uvek bio na strani pravde, na strani slabijih, obespravljenih, a protiv bahatih, moćnih, korumpiranih.

Već 18 godina dajemo gromovit glas i snagu onima koji ne mogu sami da se izbore za istinu.

U rođendanskom izdanju Usijanja dana gosti su bili oni koji su godinama punili naše naslovne strane - pevačica Nataša Bekvalac i predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

"Ja sam za to da bude malo zabavno, rođendan je. A kad su rođendani, to su slavlja!", skrenula je pevačica pažnju na početku emisije.

Dačić se onda podsetio svoje proslave punoletstva.

"Ovde sam najstariji, već sam zaboravio kako je izgledao moj 18. rođendan. Znate kad je to bilo?", u šali je rekao šef parlamenta.

Na voditeljkin komenatar da je to sigurno bilo davno, lider SPS odlučio je da se našali i na Natašin račun.

"Kad sam bio mali ja sam tada već gledao Natašu na televiziji!", duhovito je dobacio, a vojvođanska barbika je uz osmeh odgovorila krako: "Hvala na komplimentu".

"Suštinski naš odnos (sa Kurirom) je bio dobar, mada je bilo različitih faza, bilo je turbulentno. Kad se podvuče crta, imali smo dobar odnos", rekla je Nataša.

Nataša Bekvalac, Ivica Dačić, Usijanje
foto: Usijanje, Kurir, Printscreen

"Ja sam završio novinarstvo na FPN i bavio sam se time dok nisam ušao u politiku. Mislim da bih se ozbiljno i odgovornio bavio svakim poslom, pa tako i da sam ostao u novinarstvu. Na fakultetu sam dobijao nagrade za novinarska ostvarenja", rekao je Dačić.

"Radio sam u 'Dugi', Milomir Marić mi je bio urednik, Vanja Bulić me podučavao... Bili su mi idoli. Pošto sam bio najbolji student, neko me predložio za neku funkciju i tako sam ušao u politiku", prisetio se Dačić.

"Meni zameraju što ne znam da se naljutim, ljutnja mi traje pet minuta. I kad me nešto naljuti u Kuriru, mene to brzo prođe. Ne bi bilo normalno da me za sve ove godine ništa nije naljutilo", dodao je Dačić.

00:53

NATAŠA BEKVALAC I IVICA DAČIĆ O KURIRU: Odnos nam je bio turbulentan, ljutili smo se na vas, ali ne bi bilo normalno da nije tako

"Ne bih se složila da je svaka reklama - dobra reklama. Kakva bi bila moja karijera da nisam imala život kakav jesam? Mediji su u mnogo slučajeva bili nemilosrdni prema meni. Dešavalo se da budu jako neprimereni. Ali uvek sam imala dobru muziku, pune klubove, posećene nastupe... Od starta karijere sam naviknuta 'na nož' s kojim sam naučila da živim kada su mediji u pitanju. Često su na naslovnim stranama bile stvari iz mog privatnog života, a ne iz domena mog posla. Ali u mom poslu to sve ide đuture", rekla je popularna pevačica.

"Laže svako ko kaže da ga ne dotiče ono što se o njemu piše", rekao je Dačić, a Nataša se složila s tim.

"Nikola Pašić je govorio da nije važno šta viču ovi na ulici sve dok viču", podsetio je Dačić, a nadovezala se Nataša Bekvalac:

"Mene te stvari dotiču i zato za mene nije svaka reklama - dobra reklama, iako i loš publicitet može da donese popularnost".

Nataša Bekvalac, Ivica Dačić, Usijanje
foto: Usijanje, Kurir, Printscreen

"2012. ili 2013. godine sam bio predsednik Vlade i bio sam u Bukureštu. Mađarski, kineski premijer i ja smo potpisali izgradnju brze pruge Beograd - Budimpešta. S Vučićem sam pre toga pričao na čemu da insistiramo, Vučić je rekao samo da bude što brža. Kod nas je u to vreme brzina bila 42 km/h, na šta mi je kineski premijer rekao da je po tome gora sa Severna Koreja. Onda sam se ja u Kuriru našao na naslovnoj strani u svemirskom skafanderu. Drago mi je što ta naslovnica može da uđe u anale, jer to uskoro može da postane realnost", prisetio se Dačić.

"Ljudi koji se brzo odljute su tako naštelovani da štite svoj organizam od stresa. Ja brzo zaboravljam", rekla je Nataša Bekvalac.

Nataša Bekvalac, Ivica Dačić, Usijanje
foto: Usijanje, Kurir, Printscreen

"Rat između medija i javnih ličnosti je večit", ocenio je šef parlamenta, pa dodao:

"Mislim da je veoma važno da svako ima legitimitet. Vi (Kurir) imate tiraž, Nataša ima publiku, mi političari kažemo da je nas narod birao... U sukobima legitimiteta važno je da postoje principi ispod kojih ne sme da se ide. To je neki kodeks", kazao je Dačić.

Upitan da li se ikada plašio šta će sutra biti na naslovnoj strani Kurira, Dačić je odgovorio:

"Nekada je bilo drugačije, nije bilo interneta. Sada je dobro jer uveče možete da vidite sutrašnje naslovne strane, pa se odmah uveče iznervirate, a sutra ste mirni", našalio se Dačić.

01:57

DANAS SAM SLOBODNA KAO PTICA! Nataša Bekvalac u USIJANJU otkrila emotivni status, pa priznala: NISAM SREĆNA

Kakva je Nataša bila pre 20 godina, a kakva je sada? - bilo je pitanje, a odgovor pevačice je:

"U nekim sferama sam ista, a u nekim sam se mnogo promenila".

Pitanjem se nadovezao Dačić:

"Da li si tada bila lepša ili si sada"?

Usledio je Natašin odgovor:

"Sebi sam sada lepša"!

Dačić je na kraju prokomentarisao pretnju: "Izaćićeš u Kuriru"!

"Imate veliku moć, ali samim tim i odgovornost, da vodite računa kako tekstovi utiču na život onoga o kome je reč".

Nataša, željna nastupa, upitala je šefa parlamenta kada će moći da drži koncerte.

"Ne mogu da odgovorim, zavisi od vakcinacije, kolektivnog imuniteta", rekao je Dačić.

Pevačica je postavila potpitanje: "Na leto"?, pa dobila željeni odgovor:

"To svakako".

Nataša je na kraju ocenila Dačićeve pevačke kvalitete:

"Barabar sa političkim"!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track