01:52

Kipar ne priznaje Sinofarm vakcine

KURIR TELEVIZIJA

VAŽNE INFORMACIJE ZA SVE KOJI BI DA LETUJU NA KIPRU! Za dolazak na ostrvo potrebna dva PCR TESTA, a ne priznaju se ni SVE vakcine

Društvo -

Vlada Kipra ne prihvata Sinofarm vakcinu, a po stupanju na aerodorm ove ostrvske države, putnicima iz Srbije biće potreban još jedan PCR test.

Ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević u emisiji Usijanje dana na Kurir televiziji ispričao je da se prošle nedelje razgovaralo sa kolegama iz kiparskog ministarstva spoljnih poslova, kojima je upućena molba da se prizna i kineska vakcina.

"Kiparska vlada i Ministarstvo zdravlja prati preporuke Evropske agencije za kontrolu i prevenciju bolesti. Ona je nadležna za zemlje EU i još uvek pregovaraju o Sinofarmu", naglasio je Blagojević.

On je naše građane koji planiraju letovanje na Kipru upozorio da će pored PCR testa koji urade najranije 72 sata pre leta, na samom aerodromu u Larnaki čekati još jedan PCR test.

"Pri samom ulasku na aerodrom biće ponovo testirani. test košta 30 evra i dužni su da se testiraju svi oni staiji od 12 godina", objasnio je amabasador.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:30

PROVELEGIOS: Za odlazak u Grčku na letovanje obavezan PLF dokument

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track