01:35

VLADAN I KRISTINA SU U KOLICIMA, ALI NE GUBE MOTIV ZA BORBU! Ništa im u životu nije teško, beleže USPEH u svim segmentima

KURIR TELEVIZIJA

VLADAN I KRISTINA SU U KOLICIMA, ALI NE GUBE MOTIV ZA BORBU! Ništa im u životu nije teško, beleže USPEH u svim segmentima

Društvo -

Da pravi borci nikad ne odustaju, najbolje pokazuju Vladan Petković iz Čačka i Kristina Grbović iz Ljubića, kojima invaliditet nije prepreka da kvalitetno osmisle svoju svakodnevnicu i budu uspešni u svim segmentima života.

„Sve zavisi od samog čoveka, volje, želje, cilja. Želja je u životu presudna da se dođe do cilja. Postoji mogućnost za sve i ima mogućnosti i uslova”, kaže Vladan koji se nalazi na čelu uspešne organizacije za osobe sa invaliditetom, sa zavidnim brojem članova.

Oni bez obzira na to da li su iz seoskog ili gradskog područja, imaju iste mogućnosti, ljudskosti, ravnopravnosti i međusobnog razumevanja.

Ništa manji uspeh u životu ne beleži ni Kristina Grbović iz Ljubića, koja je zadovoljna svim sferama života, jer se odmah nakon saobraćajne nezgode ova mlada žena odmah aktivirala, uspešno prkoseći svim preprekama i predrasudama.

„Učlanila sam se u Savez paraplegičara i kvadiplegičara Srbije, tu sam član Upravog odbora, polaznik sam Akademije mladih lidera sa invaliditetom pri nacionalnoj organizaciji OSI. Radim na projektu „Još uvek vozim”, kao jedan od predavača, koji ima za cilj povećanje bezbednosti mladih u saobraćaju. Ništa mi nije bilo treško, jednostavno, uvek sam nalazila motiv za borbu. Najveći motiv mi je ćerka Magdalena, kao i porodica i prijatelji”, priča Kristina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:54

UZ VITAMIN D3 ČUVATE KOSTI I ZGLOBOVE! Od preloma kuka u prvoj godini umre 20% bolesnika, 30% ostanu invalidi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track