MINISTARKA KISIĆ NA OTVARANJU VIRTUELNOG SAJMA ZAPOŠLJAVANJA: Cilj što više poslodavaca i zaposlenih
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

poželela uspeh svim učesnicima

MINISTARKA KISIĆ NA OTVARANJU VIRTUELNOG SAJMA ZAPOŠLJAVANJA: Cilj što više poslodavaca i zaposlenih

Društvo -

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević rekla je danas na otvaranju prvog virtuelnog Sajma zapošljavanja da je cilj da u Srbiji postoji još više poslodavaca i da se obezbedi kvalitetno i održivo zaposlenje za što veći broj lica u našoj zemlji.

- Današnji sajam zapošljavanja predstavlja primer inovativnog pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja, s obzirom da Sajam ima karakter otvorene manifestacije i da pruža mogućnost i nezaposlenim licima koji nisu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje da uzmu učešće na ovom skupu - istakla je prof. dr Darija Кisić Tepavčević.

Ministarka Кisić Tepavčević je kompanijama poželela uspeh u pronalaženju odgovarajućih kandidata, a nezaposlenim licima da pronađu odgovarajućeg poslodavca i posao.

Prof. dr Кisić Tepavčević je dodala da je Nacionalna služba za zapošljavanje 2. aprila ove godine raspisala javne pozive i konkurse za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini, kao i da su u februaru i martu ove godine usvojeni Strategija zapošljavanja 2021-2026. i prateći Akcioni plan za period od 2021 do 2023. godine.

Ta dva značajna dokumenta, kako je istakla, daju jasne smernice razvoja politike zapošljavanja u narednom periodu, sa jasnim ciljem povećanja stope zaposlenosti, a sve zasnovano na principu kvalitetnog, održivog i dostojanstvenog rada.

Кisić Tepačvević je zahvalila predstavnicima Ambasade Nemačke i Nemačke razvojne saradnje, program „Migracije za razvoj“, kao i Nacionalnoj službi za zapošljavanje na organizovanju ovog sajma.

Prvi virtuelni Sajam zapošljavanja se održava danas od 10 do 16 časova, a zainteresovani mogu da se uključe putem registracije na www.nsz-sajamzaposljavanja.rs.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track