01:19

Aleksandar Seničić u Redakciji Kurir televizije: Evo kada možete zameniti vaučere od letovanja za novac

KURIR TELEVIZIJA

IMATE VAUČER ZA LETOVANJE KOJI NE MOŽETE DA ISKORISTITE OVE GODINE: Aleksandar Seničić objasno kako do povratka novca i kada

Društvo -

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić gostovao je danas u emisji "Redakcija" na Kurir televiziji gde je govorio o otvaranju granica za "zemlje trećeg sveta" za one koji su vakcinisani bilo kojom vakcinom.

- Jeste dobra vest, jedan deo zemalja se već odredio prema tome - Hrvatska, Bugarska i Grčka i Kipar, izuzev kineske. SZO je prihvatila kinesku, pa računamo da ćemo do početka juna imaćemo mogućnost da uđemo u Španiju, Italiju i Francusku - kaže Seničić i dodaje da je neminovno da će se granice otvoriti i za one koji su primili kinesku vakcinu, budući da su Kinezi najbrojniji turisti u Evropi.

Aleksandar Seničić
foto: Kurir televizija

Ono što predstavlja problem jeste da se okolnosti menjaju iz dana u dan.

- Okolnosti se menjaju iz dana u dan, a ono što nam pravi strašan problem je da nema jedinstven protokol u Evropi. To pravi zabunu kod ljudi, ljudi ne razumeju da postoje opcije - kaže Seničić.

Već je poznato da u Grčku možemo ući sa bilo kojom vakcinom, ali manje je poznato da granični prelaz Evzoni radi samo do 23h.

Aleksandar Seničić
foto: Kurir televizija

Seničić se nadovezao i na vaučere koje su građani prošle godine dobili u zamenu za letovanje.

- Svi oni koji ne mogu da odu na more ove godine za vaučere koje su dobili, moći će od januara naredne godine da potražuju povratak novca od agencija kojima su uplatili - kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track