KURIR TELEVIZIJA

DR KON BI ODLOŽIO SPORTSKA OKUPLJANJA I SVADBE POSLE 21. JUNA! Termin je orijentacioni, ali treba SAČEKATI još DVE NEDELJE

Društvo -

Bolnica Dragiša Mišović vraćena je u redovan režim rada, a očekuje se i da KBC Zemun bude na spisku onih koje će izaći iz kovid sistema. Da je situacija povoljnija vidi se i po podacima o pacijentima koji se leče u "Beogradskoj areni", odakle stižu naznake da se ova privremena bolnica vrati prvobitnoj nameni.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija
1 / 1 Foto: Kurir Televizija

"Međutim, još uvek nema zvaničnih informacija, mi nastavljamo sa radom. Trenutno je brojno stanje 50 pacijenata koji se nalaze na hospitalizaciji u ovoj bolnici", kaže dr Bogdanović.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Takođe, epidemiolozi najavljuju da će i ljubitelji sporta i mladenci sačekati još koju nedelju na okupljanja.

"Neohodno, radi planiranja, dat je taj termin 21. jun. Pre toga mislim da neće biti nikakvih mogućnosti. Rekao bih da period treba da bude negde i više, pet do šest nedelja od danas je neka realna mogućnost", napominje dr Predrag Kon.

Epidemiolog je istakao da je cilj koji treba dostići 50 odsto vakcinisanih. Dobra vest je da će u narednih nekoliko dana stići potrebna supstanca iz Rusije, pa će prve doze vakcine Sputnjik V sa Torlaka biti spremne za 15 do 20 dana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:31

Kraj epidemije u Srbiji sredinom juna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track