SPECIJALCI IZBEGLI ZASEDU I UPALI U KAMP TERORISTA: Nastavljena velika zajednička vojna vežba Srbije i Rusije (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

Zajednički odgovor 2021

SPECIJALCI IZBEGLI ZASEDU I UPALI U KAMP TERORISTA: Nastavljena velika zajednička vojna vežba Srbije i Rusije (FOTO)

Društvo -

Učesnici rusko-srpske taktičke obuke "Zajednički odgovor 2021" uvežbavali su danas pripreme za ispunjavanje anti-terorističkih zadataka.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je u toku zajednička obuka specijalnih jedinica Vojske Srbije i oružanih snaga Rusije, a pripadnici dve vojske danas uvežbavaju postupke u anti-terorističkim akcijama kao jedan od ključnih zadataka zajedničke vežbe.

- Neposredno pre početka vežbe jedinice su održale sastanke o bezbednosnim zadacima. Sastanci su istovremeno uvežbavanje vršenja kontrole trupa u uslovima bliskim borbenom okruženju - preciziralo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da su jedinice takođe tražile terorističke grupe na terenu, vežbale izbegavanje protivničkih zaseda i izvršenje racije u kampovima fiktivnih militanata.

Zajednički odgovor 2021
foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije ove nedelje realizuju zajedničku obuku u Srbiji u širem reonu Deliblatske peščare.

Pod nazivom "Zajednički odgovor 2021" obuka se realizuje u svrhu uvežbavanja komandi i jedinica, razmene iskustava i prenošenja znanja i veština iz savremene borbe protiv terorizma.

Tokom obuke koja će trajati do 25. maja na kopnu, vodi i u vazduhu uvežbavaju se taktičke radnje i postupci specijalnih jedinica u izvođenju protivterorističkih dejstava uz korišćenje naoružanja i opreme, a biće izvedena i taktička vežba sa bojevim gađanjem.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track