PREMIJERKA BRNABIĆ SA PREDSTAVNIKOM EIB: Obrazovanje, naučna istraživanja i razvoj prioritet Vlade Srbije
Foto: Printscreen Tanjug

zajednički projekti

PREMIJERKA BRNABIĆ SA PREDSTAVNIKOM EIB: Obrazovanje, naučna istraživanja i razvoj prioritet Vlade Srbije

Društvo -

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim šefom regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, Alesandrom Bragoncijem, o nastavku saradnje i podršci te institucije prioritetnim projektima vlade.

Premijerka je ukazala da su projekti u oblastima obrazovanja, naučnih istraživanja i razvoja od izuzetnog značaja za Vladu Srbije, a među njima je visoko na lestvici Projekat „Povezane škole“, koji se odnosi na digitalizaciju škola u Srbiji.

Takođe je istakla značaj ulaganja u istraživanje i inovacije, sa posebnim značajem naučno-tehnoloških parkova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica vlade je navela da su među vladinim prioritetima, koji su deo sporazuma sa EIB, i izgradnja gasne interkonekcije Niš-Dimitrovgrad-Bugarska granica, završetak izgradnje kliničkih centara u zemlji, kao i izgradnja železnice Beograd-Niš-granica sa Severnom Makedonijom.

Sagovornik srpske premijerke rekao je da njegov tim radi u punom kapacitetu na realizaciji projekata koji su započeti, kao i da žele da budu deo Zelene agende s obzirom na to da imaju pun uvid u značaj očuvanja životne sredine.

Bragoncije je zaključio da se nada nastavku dobre saradnje i da je njemu i timu koji vodi važno da budu deo značajnih projekata Vlade Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track