DODELJENA 14. VIRTUS NAGRADA ZA FILANTROPIJU: Otišla u ruke gospodina koji je obezbedio besplatne udžbenike za osnovce
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

DODELJENA 14. VIRTUS NAGRADA ZA FILANTROPIJU: Otišla u ruke gospodina koji je obezbedio besplatne udžbenike za osnovce

Društvo -

Ove godine 14. put zaredom dodeljena je nagrada za filantropiju. O dobitnicima i samoj nagradi u emisiji "Redakcija" na Kurir televiziji govorila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnertva, Trag fondacija.

- Od roka za prijave primljeno je 79 nominacija i žiri je imao zaista težak posao da izabere najbolje jer iz naše perspektive svi oni koji su učinili nešto dobro protekle godine su dobitnici sami po sebi - kaže Marija Mitrović.

- Dobitnik individualne nagrade za doprinos filantropiji je gospodin Alkesandar Alek Kavčić, koji je zajedno sa ljudima iz svoje fondacije napravio pravu revoluciju u školskom obrazovanju u Srbiji, s obzirom da je učenike za osnovnu školu učinio sasvim besplatnim za osnovce - kaže Marija, a ona je dodala da je nagradu dobila i Marijana Mutić.

- Jedna izuzetna dama, Marijana Mutuc iz Novog Sada i ona je 2018. godine za svoje dve ćerke počela da priprema hranu za siromašne i socijalno ugrožene porodice u Novom Sadu. To je u početku bilo par obroka, a sada svojim radom izdrđžavaju preko 200 porodica - kaže Marija.

Ono što je najvžnije ona je inspirisala i druge da se uključe u ovu akciju preko Fejsbuka.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:57

HUMANI KNJAŽEVAČKI KARATISTI: Predvođeni šampionom pomogli maloj Milici Rackov i njenoj keruši Lari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track