SARADNJA MUZEJA GENOCIDA I ZAVODA ZA UDŽBENIKE: Cilj dalje unapređenje kvaliteta udžbenika istorije i negovanje sećanja na genocid
Ilustracija, Foto: Kurir

potpisan protokol

SARADNJA MUZEJA GENOCIDA I ZAVODA ZA UDŽBENIKE: Cilj dalje unapređenje kvaliteta udžbenika istorije i negovanje sećanja na genocid

Društvo -

BEOGRAD - Protokol o saradnji Muzeja žrtava genocida i "Zavoda za udžbenike" potpisan je danas sa zajedničkim ciljem daljeg unapređenja kvaliteta udžbenika istorije u osnovnim i srednjim školama, saopšteno je iz ovog muzeja.

Protokol su potpisali predstavnici ovih dveju nacionalnih institucija - v.d. direktora Muzeja, Dejan Ristić, i v.d. direktora "Zavoda", dr Milorad Marjanović.

Ovom prilikom, Muzej žrtava genocida stavio je "Zavodu", autorima udžbenika i svim stručnim saradnicima svoje bogate arhivske, bibliotečke i muzejske zbirke na raspolaganje, a takođe i baze podataka koje se odnose na doba masovnih stradanja žrtava holokausta, Srba, Roma i drugih naroda.

Rosolovi, zavod za udžbenike, rodoslovi najpoznatijih srpskih dinastija, knjige
foto: Promo

Posebna pažnja biće posvećena i unapređenju kvaliteta vaspitno-obrazovnih programa, kako bi se učenicima osnovnih i srednjih škola dodatno olakšao pristup istorijskim činjenicama i znanjima koja doprinose razvoju kulture sećanja kod mladih, a onda i u čitavom srpskom društvu.

Muzej će i u narednom periodu intenzivno nastaviti da jača i obogaćuje institucionalnu saradnju sa relevantnim ustanovama u oblasti kulture, obrazovanja, umetnosti i nauke, naročito u sferi kulture sećanja - kako u Srbiji, tako i u svetu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track