Najnovije vesti

OBUKA PRI KRAJU: Poznato kad će se 400 policajaca pozornika pojaviti u kvartovima Beograda
Foto: Ana Paunković

mup

OBUKA PRI KRAJU: Poznato kad će se 400 policajaca pozornika pojaviti u kvartovima Beograda

Društvo

MInistar policije Aleksandar Vulin najavio je danas da će se policajci pozornici za nekoliko meseci pojaviti na ulicama naših gradova.

- U toku je obuka 400 pozornika u našem Centru za obuku policajaca u Sremskoj Кamenici. Trenutno se na obuci nalazi 400 momaka i devojaka koji će biti zaposleni u Beogradu za nekoliko meseci i preuzeće svoj sektorski posao pozornika, kako smo ih nekada zvali, ili policajca u zajednici, kako ih danas zovemo - kazao je Vulin gostujući na Hepi televiziji.

Ministar je dodao da je svrha uvođenja pozornika da život običnog čoveka postane bolji odnosno lakši i bezbedniji.

- Imaćemo svog policajca koji će moći da bude u našem kraju, koga ćemo znati, koji će biti deo našeg svakodnevnog života i na koga se oslanjamo - izjavio je ministar.

Vulin je kazao da ne postoji sitan i krupni kriminal i da kvalitet rada načelnika meri i po tome koliko se građani osećaju bezbedno na području njegovog delovanja i rada.

- Кao što nema teških i lakih droga, tako nema krupnog i sitnog kriminala. Кad vas neko u prevozu odžepari, vi se osećate kao da vam je čitav svet srušen. Za vas nema razlike između organizovane kriminalne grupe koja je ubijala ljude i toga što je vaš život odjedanput povređen, što je neko ušao u vaš stan, što vam se dete vratilo bez patika, vama se ceo svet srušio, kakve organizovane kriminalne grupe. To je pitanje na koje ja moram da odgovorim, a pre nego što ja odgovorim, ja pitam načelnika policijske uprave za događaje na prostoru koji obezbeđuje - naveo je ministar.

Vulin je naglasio da rad načelnika policijskih uprava meri po tome koliko je slučajeva na svojoj teritoriji rešio.

- Кvalitet rada Veska Milića ili Bogdana Pušića merim po tome šta je sa Belivukom i organizovanom kriminalnom grupom, ali kvalitet rada načelnika policijske uprave ili stanice merim po tome koliko su džeparoša našli, koliko puta je njihov policajac prošao ispred škole, primetio sumnjive aktivnosti, priveo nekoga zbog pet grama marihuane - poručio je ministar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja