01:59

MILAN LAINOVIĆ, POTPREDSEDNIK JUTE: Značila bi nam manja cena PCR testa, to nam je veliki problem koji pokušavamo da rešimo!

letovanje u grčkoj

MILAN LAINOVIĆ, POTPREDSEDNIK JUTE: Značila bi nam manja cena PCR testa, to nam je veliki problem koji pokušavamo da rešimo!

Društvo -

Ako ste planirali porodično letovanje i to u Grčkoj, verujemo da vas je neprijatno iznenadila činjenica da je obavezno PCR testiranje za decu mlađu od 12 godina, a koje u Srbiji košta 9.000 dinara, a što predstavlja pozamašan izdatak za porodice sa više mališana.

Milan Lainović
foto: Kurir televizija

O ovoj temi razgovarali smo sa Milan Lainovićem, potpredsetnikom JUTE.

Milan Lainović
foto: Kurir televizija

- Svi putnici koji su već sad u Grčkoj su zadovoljni, nemaju problema na granici i nemamo zaraženih a dnevno prođe 5,6 autobusa i ko zna koliko automobila. Mi smo pokrenuli mnogo kampanja da se cene PCR testova smanji i da se starosna granica za decu pomeri. To nam je sad veliki problem, ali trudimo se da ga rešimo, slali smo dopise i Grčkoj i Egiptu. U Turskoj do 18 godina ne morate da imate PCR, što se tiče Grčke nadamo se da ćemo u narednim danima imati dobre rezultate jer smo dobili naznake da će nešto po ovim pitanjima biti urađeno. U ovom slučaju mislim da bi Grčka brzo trebala da reaguje, jer dosta naših ljudi tamo letuje. Mi smo podneli inicijativu Ministarstvu da ćemo dati stimulans kao agencija ljudima od 16-30 godina ako se vakcinišu dodatnih 50 evra. Vakcina nas je održala i ona će nas spasiti. - rekao je Milan Lainović, potpredsednik JUTE.

Milan Lainović
foto: Kurir televizija

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Juta je Kriznom štabu uputila inicijativu da se snizi cena PCR testova u Srbiji, a u Grčkoj je započela prava kampanja u kojoj vlasnici hotela i apartmana zahtevaju od grčke vlade da starosnu granicu pomeri, a slični apeli dele se masovno i kod nas na društvenim mrežama!

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:19

Aleksandar Seničić u Redakciji Kurir televizije: Evo kada možete zameniti vaučere od letovanja za novac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track