DANAS JE GAVRILO PRIMIO ZOLGENSMU! HVALA TI BOŽE! Mališan dobio najskuplji lek na svetu, nad njim bdiju 3 ikone u krevecu
Foto: Facebook Printscreen

majčine suze radosnice

DANAS JE GAVRILO PRIMIO ZOLGENSMU! HVALA TI BOŽE! Mališan dobio najskuplji lek na svetu, nad njim bdiju 3 ikone u krevecu

Društvo -

BEOGRAD - Za osmomesečnog Gavrila Đurđevića, bepca koji boluje od teške bolesti - spinalne mišićne atrofije tip 1 - danas je veliki i najvažniji dan u njegovom malom životu jer je u bolnici u Budmpešti primio nasjkuplji lek na svetu - zolgensmu, koja može da se uhvati u koštac sa ovom strašnom bolešću.

- Danas je Gavrilo primio ZOLGENSMU! Hvala ti Bože! Hvala sto si nam tokom čitave borbe slao nesebične i dobre ljude u život. Hvala svima VAMA na svakoj molitvi, na rečima podrške, na svakom apelu, na svakom bazaru, koncertu, poslatoj poruci, uplaćenoj donaciji, podeljenom postu, postavljenoj kutiji, prodatom kilometru, prodatom automobilu, motoru. Na svakoj postavljenoj licitaciji. Hvala timu "Za Gavrilovu pobedu" i našim prijateljima koji su danonoćno vodili ovu borbu kao da je njihova lična.

Hvala našim medicinskim radnicima, sestrama i doktorima koji su sve uradili da Gavrilo bude što bolje i da sve analize dobija u rekordnom roku. Hvala našim porodicama koje su stale iza nas i davale nam podršku i ljubav bez koje ne bi mogli da istrajemo u ovoj borbi. Hvala svim medijima na ogromnoj podršci. Veliko hvala ministarstvu zdravlja, fondaciji "Budi human" bez kojih mi ne bi uspeli da sakupimo sredstva za Gavrilovu terapiju. Hvala Đorđu i vatrogascima, kompaniji Mocart koja je pored velike finansiske pomoći nalazila način da dodje do najvecih svetskih sportista, a potom dresove istih stavljala na licitacije za Gavrila.

Hvala Šumadijskoj eparhiji, hvala našem Kragujevcu, hvala našoj Srbiji, hvala Republici Srpskoj, dijaspori i svim dobrim ljudima širom sveta. Svi ste vi omogućili da naš dečak Gavrilo postane ravnopravan protivnik jedne zle aždaje koja se zove SMA. Mi verujemo da će dobrota i ljubav pobediti. Baš kao sto će i Gaša pobediti zloglasnu SMA.

HVALA VAMA, DOBRI LJUDI! Otanite nam uvek takvi i nastavite da pomazete našim drugarima, vratite osmeh na lice njihovim roditeljima kao sto ste vratili nama, napisala je njegova mama na Fejsbuku ne krijući radost i ushićenje zbog velikog koraka na putu oporavka njenog mališana.

(Kurir.rs/Facebook/Foto: Facebook Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track