Kad treba da leti, Tijanić zapreti!

Ovaj čovek je neuništiv

Kad treba da leti, Tijanić zapreti!

Društvo -
Pismo direktora RTS predsedniku Srbije zapravo je njegov način da se dodvori novoj vlasti, kažu sagovornici Kurira

BEOGRAD - Hteo bi da bude večan, kao olimpijski plamen!Reakcija Aleksandra Tijanića na intervju Radoslava Pavlovića, savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, nikoga nije iznenadila. Za dobre poznavaoce medijskih prilika to je Tijanićev već oproban manevar kako bi ostao na čelu RTS.S tim se slaže i Miljenko Dereta, poslanik koalicije Preokret i izvršni direktor NVO Građanska inicijativa.- Pročitao sam njegovo pismo predsedniku države i mogu da kažem da se Aleksandar Tijanić trudi da i ovom režimu bude jednako veran kao i svakom do sada. Najbezbolniji način da se istovremeno uspostavi dobra komunikacija sa ovima na vlasti jeste da se krene na neke njihove savetnike. Moram da vam kažem da je njega sigurno pogodilo to što je Radoslav Lale Pavlović rekao o njemu - kaže Dereta. On ipak navodi da je zanimljiv tajming Tijanićeve reakcije. Podsetimo, Pavlović je intervju na koji je Tijanić reagovao 16. avgusta dao Vestima još 25. jula.- On je svakako procenio da je sada pravi trenutak jer drugih tema - koje bi mogle da odvuku pažnju javnosti - trenutno nema. On je to odlično procenio - smatra Dereta i dodaje da je simptomatično da se Aleksandar Tijanić uvek oglašava u trenucima kritičnim po njega.- Od svih stvari koje je Aleksandar Tijanić izjavljivao najbolje pamtim rečenicu da je Vojislav Koštunica jedini političar kome on veruje - naglasio je Dereta.Prozvani Radoslav Lale Pavlović juče nije želeo da komentariše Tijanićevo pisanje, a njegov stranački kolega, ministar kulture Bratislav Petković rekao nam je da zbog obaveza nije stigao ni da pročita ono što je Tijanić napisao, te da će o tome moći da govori tek kad se uveri šta u pismu piše.U UNS i NUNS nisu želeli da komentarišu pisanje direktora RTS.Menja mišljenje ko gaće

Preokret 1. 1998. godina

Bio je ministar u Marjanovićevoj vladi i, kažu, prijatelj Mirjane Marković, za čijeg je muža govorio da je u „politici ono što je Van Gog bio u slikarstvu“, ali je nakon odlaska s te funkcije Miloševića nazivao „bengalski tigar“ (najveći ljudožder u prirodi).

Preokret 2. 2001. godina

Nije kritikovao Zorana Đinđića dok nije osujetio njegov dolazak na čelo Politike, pa je Tijanić za tadašnjeg premijera napisao jednu od najcitiranijih rečenica: „Ako Zoran Đinđić preživi, Srbija neće“.

Preokret 3. 2010. godina

Tijanić je najavljivao da se neće kandidovati za direktora RTS i „sesti u električnu stolicu“ i da „postoje interesne grupe koje se boje“ njegove ponovne kandidature. Ipak se kandidovao i postao direktor RTS.

Nek bude i doživotni direktor, ali...Mnogi sagovornici Kurira kažu da Tijanić može da bude i doživotni direktor samo ako prođe kontrolu nezavisne revizije. A kad će do toga doći, ne zna ni državni revizor Radoslav Sretenović.- Unapred vam ne mogu reći da li ćemo je i raditi. To je na celokupnom savetu da odluči. Ne mogu ja sam da biram javno preduzeće u kojem će se vršiti revizija, to zavisi od standarda, informacija kojima raspolažemo, prihoda i rashoda, javnih nabavki... Za sve postoje utvrđena pravila. Ponavljam, revizije zasad nije bilo, ali mi smo tek počeli s radom - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track