Najnovije vesti

SKANDAL: Nadbiskup Stanislav Hočevar kupio otetu kuću!

SKANDAL: Nadbiskup Stanislav Hočevar kupio otetu kuću!

Društvo
Beogradski nadbiskup i njegov saradnik uselili su se u moju porodičnu kuću u Budmanijevoj ulici 37, koju su mi oteli zelenaši, tvrdi Gordana Trifunović

BEOGRAD - Otimačina!- Zelenaši su mi oteli kuću, a u septembru prošle godine prodali su je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru. I pored svih mojih upozorenja da je kuća moja i da sudski spor oko nje još traje, Hočevar nije želeo da me sluša, već me je s nekoliko ćelavih telohranitelja izbacio na ulicu.Ovo je za Kurir ispričala Gordana Trifunović (53), čije su muke s porodičnom kućom, koju je nasledila od pokojnog muža, počele pre tri godine. Gordana je 2009. godine sa agencijom „Kruna trejd“ potpisala ugovor i od njih pozajmila 50.000 evra. Svoju kuću u Budmanijevoj ulici broj 37, koja, kako kaže, vredi 350.000 evra, stavila je pod hipoteku.- Tri pune godine borim se sa zelenašima koji su mi oteli kuću. U ugovoru koji sam potpisala s agencijom pisalo je da će mi mesečna kamata biti dva odsto, a kad sam otišla da im platim prvu ratu, videla sam da je kamata četiri odsto. Tako su moje muke krenule. A onda su počeli da mi lome ruke, tuku me, udaraju šipkama po glavi... Ne možete ni da zamislite kakve su to traume! Sve sam to istrpela, a kad sam pomislila da će se sve srediti, moja kuća se pro­daje Hočevaru, odnosno Ro­bertu Zajcu, prvom čoveku beogradskog nadbiskupa i zastupniku pokreta fokolara Marijino delo - kaže ona i dodaje da je Prvi osnovni sud naložio da izađu iz njene kuće, ali da to nisu učinili.- Bez srama idu protiv zakona - ogorčena je Gordana.Pozvali smo Beogradsku nadbiskupiju, ali nadbiskup Stanislav Hočevar nije želeo da komentariše ovaj slučaj. Pokušali smo da nešto saznamo od Roberta Zajca, ali on nam je samo potvrdio da su kupili tu kuću.- Da, kupili smo tu kuću, a za sve ostale informacije pozovite našeg advokata - kaže Zajc.Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa agencijom „Kruna trejd“, ali do zaključenja ovog broja niko nije odgovarao na naše pozive.

Gordana Trifunović
Gordana Trifunović

Gordanina kuća koju je preuzeo pokret fokolara
Gordanina kuća koju je preuzeo pokret fokolara

Šta je pokret fokolaraPokret fokolara ili Marijino delo osnovan je 1943. godine u Italiji. Ovaj pokret je katolički i deluje u 182 zemlje i njegovi članovi veruju da je Božji plan da se celokupno čovečanstvo ujedini. U Srbiji deluje u okviru Katoličke crkve i na njihovom zvaničnom sajtu se navodi kao jedan od pokreta.Advokat Nikolić: Ne znam ko su bivši vlasnici!Advokat pokreta fokolara, odnosno novih vlasnika kuće Miroslav Nikolić prvo je rekao da je spreman da odgovori na sva pitanja, a posle:Novinar: Ko je kupio tu kuću?Advokat: Pokret fokolara je kupio tu kuću.Novinar: Od koga?Advokat: Ne znam od koga je kuća kupljena.Novinar: Kako je moguće da ne znate od koga je kupljena?Advokat: Vi ste bezobrazni, neću više s vama da pričam.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...