03:22

PSIHOTERAPEUT O MUČKOM NASILJU OCA NAD SINOM

KURIR TELEVIZIJA

PSIHOTERAPEUT O MUČKOM NASILJU OCA NAD SINOM: Sigurno ga je isprovocirao, ali to nije opravdanje! Sad će svi na terapiju

Društvo -

Učenik osnovne škole u Prokuplju mučki je pretučen od strane oca koji ga je išutirao naočigled njegovih vršnjaka koji su bili uplašeni i skamenjeno gledali šta se dešava, a u pomoć je uskočila jedna hrabra nastavnica. Otac je uhapšen zbog nasilja u porodici, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u osnovno javno tužilaštvo, koje će odlučiti da li je potrebno da mu se odredi pritvor.

Snimak koji se pojavio uznemirio je naciju i postavlja se pitanje kakve će posledice na ovog 13-godišnjaka ostaviti ovakvo mučko prebijanje, a odgovore smo potražili od Zorana Milivojevića, psihoterapeuta.

Psihoterapeut Milivojevic
foto: Kurir Televizija

On smatra da je ovakav oblik nasilja na neki način izazvan od tinejdžera i probudio bes kod oca, što svakako nije za opravdanje.

- Verujem da je dečak dobijao batine i kod kuće, ali ovde vidimo jedno osramoćenje, prvo je otac osramoćen. Treba sagledati celinu, verovatno je dečak uradio nešto zbog čega je ocu pao mrak na oči, što nije opravdanje i sad je dete osramoćeno, ali i porodica. Ovaj snimak gleda cela država, pa se onda raspituju koje je to mesto pored Prokuplja, koja je to porodica, šta se tu dešava, šta se krije iza zidova, pa je onda tu i Centar za socijalni rad i školski psiholog. Nekako, svi su osramoćeni, a otac će biti kažnjen i odgovaraće za ovakav postupak - rekao je Milivojević, a onda se osvrnuo na psihičko stanje deteta nakon ove traume.

Nasilje doljevac, ž
foto: Printscreen

- Centar za socijalni rad će razgovarati sa njim, ali će se i razgovarati na nivou cele škole, što isto mislim da je važno, jer tu su bila i deca koja su to gledala. Bilo bi najpametnije da cela porodica pohađa terapiju Centra za socijalni rad, pa da se vidi, ako on ovako tuče dete, možda tuče i ženu, onda bi bilo najbolje da nauče da komuniciraju i kako da rešavaju konflikte - rekao je psihoterapeut.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:09

Porodični psiholog o posledicama nasilja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track