INSPEKCIJA ZATVORILA TURISTIČKU AGENCIJU ALEXANDRIA TRAVEL: Putnici ostali bez aranžmana, nadležni poslali važno obaveštenje
Foto: Printscreen/Kurir TV

PREVARENI

INSPEKCIJA ZATVORILA TURISTIČKU AGENCIJU ALEXANDRIA TRAVEL: Putnici ostali bez aranžmana, nadležni poslali važno obaveštenje

Društvo -

Turistička inspekcija zatvorila je agenciju Alexandria travel i poslala obaveštenje putnicima na koji način treba da se obrate kako bi povratili novac.

U prijavama se, između ostalog, navodi da putnici nisu u mogućnosti da stupe u kontakt sa turističkom agencijom i da zahtevaju da im se izvrši povraćaj uplaćenih sredstava za nerealizovana putovanja.

Izvršen je vanredan inspekcijski nadzor privrednog društva "Alexandria Travel DOO" iz Beograda i tom prilikom su utvrđene nepravilnosti zbog čega je doneto rešenje o privremenoj zabrani obavljanja poslova organizovanja turističkih putovanja i podnet je predlog za oduzimanje licence.

Alexandria Travel
foto: Privatna arhiva

Za utvrđene nepravilnosti biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu. Turistička inspekcija je preduzela sve zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti.

Takođe, u postupku vanrednog inspekcijskog nadzora sačinjen je zapisnik u kome je konstatovana insolventnost privrednog društva "Alexandria Travel DOO".

Zapisnik o insolventnosti je dostavljen osiguravaču Milenijum osiguranje ADO Beograd, a što je osnov za aktiviranje garancije putovanja, odnosno polise osiguranja. Garancija putovanja se aktivira prijavom putnika-korisnika garancije putovanja osiguravaču.

(Kurir.rs / Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track