NAJMANJI PROCENAT INFICIRANIH U ODNOSU NA TESTIRANE U POSLEDNJIH GODINU DANA: Danas 132 novozaražena, preminulo šest pacijenata
Foto: Shutterstock, Printscreen/covid19.rs

poslednji podaci

NAJMANJI PROCENAT INFICIRANIH U ODNOSU NA TESTIRANE U POSLEDNJIH GODINU DANA: Danas 132 novozaražena, preminulo šest pacijenata

Društvo -

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 10.621 građana od kojih je 132 novozaražena.

korona statistika
foto: Printscreen/covid19.rs

Preminulo je šest pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalaze 20 obolela.

Ono što je danas takođe dobra vest jeste da danas imamo najmanji procenat inficiranih u odnosu na testirane u poslednjih godinu dana.

Presek po gradovima

U Beogradu je za 24 sata potvrđeno još 29 slučajeva korona virusa, a u Novom Pazaru 12. To su jedina mesta gde je broj novozaraženih dvocifren.

Jagodina 8

Novi Sad 5

Zrenjanin, Smederevo, Niš i Vlasotince po 4

U ostalim mestima manje od četiri.

Na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se, zbog povoljnije epidemiološke situacije, popuste epidemiološke mere, a one se pre svega odnose na ukidanje ograničenja radnog vremena za ugostiteljske objekte i prodavnice.

Nove mere će važiti od srede jer neke izmene zahtevaju sednicu Vlade.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tokom sutrašnjeg dana uputiće dopise školama u vezi sa realizacijom nastave u prirodi, ekskurzija i proslava završetka osnovnog i srednjeg obrazovanja, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije i preporuka Kriznog štaba.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track