01:51

ADVOKAT SIMIĆ U PULSU SRBIJE: I promocija prostitucije je kažnjivo delo

PULS SRBIJE

ADVOKAT IVAN SIMIĆ O SRAMNOM OGLASU ZA POSAO: I promocija prostitucije je kažnjivo delo!

Društvo -

Na sajtovima za zapošljavanje pojavio se šokanatan oglas gde se mladim "elitnim" devojkama od 18 do 28 godina nudi posao VIP poslovne pratnje za inostrane biznismene.

Kako je moguće da ovakvu oglase uopšte postoje i budu dostupni javnosti? Da li se ovde radi o očitom navođenju na prostituciju, što je krivično delo. Sa kakvim pravnim i krivičnim sankcijama bi se mogli suočiti oni koji objavljuju ovakve oglase. To su samo neka od pitanja za gosta u emisiji Puls Srbije, advoklata Ivana Simića.

Puls Srbije
foto: Kurir

- Ovo liči na to. Iako se nigde ne navodi eksplicitno ali se može zaključiti. Moguće da je ovo sastavljao neko ko je imao neku pravnu podršku da bi ovo izgledao kao oglas za posao. I promocila prostitucije je kažnjivo delo - naveo je Simić.

Termin poslovna pratnja jasno upućuje na prostituciju, ali je teško dokaziva ova situacija iz oglasa.

- Neretko kao društvo ne osuđujemo prostituciju. Jer se ličnosti koje su osuđene za prostituciju, pojavljuju u javnosti i pričaju o svom moralu. Šta drugo možemo da očekujemo ukoliko takve osobe dobijaju prostorima u medijima, i javno se eksponiraju čak se ni ne kriju - naveo je advokat.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track