MOŽDA ĆE 1 OD 3 STANA BITI VAŠ, VEČERAS POSLEDNJE IZVLAČENJE! Ovako se posrećilo Dragici iz Kuršumlije u igri Uzmi račun i pobedi
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

vredne nagrade

MOŽDA ĆE 1 OD 3 STANA BITI VAŠ, VEČERAS POSLEDNJE IZVLAČENJE! Ovako se posrećilo Dragici iz Kuršumlije u igri Uzmi račun i pobedi

Društvo -

Država Srbija radi iz dana u dan na sistemskom suzbijanju sive ekonomije, ali bez pomoći građana teško da će uspeti, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali prikom dodele ključeva stana koji je porodica Todosić dobila u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Ivanu i Dragici Todosić iz Kuršumlije on je čestitao na stanu od 68 kvadratnih metara u Beogradu, i istakao da su imali sreće da baš jedna od njihovih 10 koverti bude izvučena među milionim drugim.

Uzmi račun i pobedi, Siniša Mali
foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je zahvalio građanima koji sakupljajući fiskalne račune podržavaju napore Srbije da se na uspešan način bori protiv sive ekonomije.

Mali je istakao da je Srbija u roku kada je u pitanju uvođenje novog sistema fiskalizacije, te da je razgovarano sa svim proizvođačima uređaja i softvera.

"Rok za novi sistem je prvi januar 2022. godine. Kada je u pitanju uvođenje elektronskih, e-faktura, tu smo takođe po planu. To su dva velika projekta koje razvija Ministarstvo finansija a koja su vezana za sistemsko suzbijanje i borbu protiv sive ekonomije", rekao je on.

On je pozvao građane da uzimaju fiskalne račune pri kupovini i da nastave da učestvuju u nagradnoj igri čije je naredno kolo na jesen.

"Ponoviću, svaki put kada ne uzmete fiskalni račun de fakto pomažete pojedincu koji je u sivoj zoni, umesto da pomognemo državi i nama samima kroz izgradnju bolnica, nabavku vakcina, podizanje penzija i plata, izgradnju škola i auto-puteva. Svega što se finansira iz budžeta Republike Srbije", rekao je on.

Dragica Todosić, sa ključevima novog stana u rukama, rekla je da su se osećali prosto nestvarno kada su im javili da je baš njihov koverat izvučen u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" i da su dobili stan.

Uzmi račun i pobedi, Siniša Mali
foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Zahvaljujemo se Vladi Srbije koja je organizovala nagradnu igru, glumcu koji je izvukao naš koverat, a mi ćemo da nastavimo da igramo i dalje. Čekamo jesen - nikad stanova nije mnogo", rekla je ona.

Suprug Ivan je istakao da bi mu bilo drago da još neko iz Kuršumlije dobije stan, a za sebe kaže da je ispalo kao da je nateran u nagradnu igru.

"Dragica je poslala. Mi smo bili u gradu i šetali kad je ćerka zvala da kaže da sam ja dobio stan. Zdravlja Bože ćerka će da bude u tom stanu, a i unuke imam dve. Mi smo penzioneri šta ćemo mi u Beogradu", rekao je on a supruga Dragica dodala je da su oni penzioneri što se u njihovom kraju kaže "pri putu".

Sin Slobodan živi sa roditeljima u Kuršumliji a ćerka Slobodanka živi i radi u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track