DAN POLICIJE NA KALEMEGDANU: Druženje građana sa čuvarima reda
Foto: MUP Srbije

srdačno

DAN POLICIJE NA KALEMEGDANU: Druženje građana sa čuvarima reda

Društvo

Građani zajedno sa policijskim službenicima na Kalemegdanu proslavili Dan Ministarstva unutrašnjih poslova

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, policijski službenici organizovali su danas na Kalemegdanu za svoje sugrađane taktičko-tehnički zbor, kako bi ih upoznali sa svojim radom, ali i zajedno sa njima proslavili svoj dan.

Dan policije
foto: MUP Srbije

Tokom manifestacije na Kalemegdanu veliki broj naših građana imao je priliku da se upozna sa veštinama policijskih službenika, opremom i vozilima koje koriste u radu, a najmlađi su uz druženje i igru sa saobraćajcima naučili kako da bezbedno pređu ulicu.

Dan policije
foto: MUP Srbije

Mališani su uživali u vatrogasnoj peni, ali i u penjanju na veštačku stenu uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice. Uz edukativne programe, slikovnice i crteže policajci su decu učili kako da se bezbedno ponašaju, a posebnu pažnju mališana privukli su službeni psi i konji.

Dan policije
foto: MUP Srbije

Stariji sugrađani pokazali su interesovanje za vozila i opremu Ministarstva, kao i za samohodnog robota za uklanjanje eksplozivnih naprava.

Građani su imali priliku da se upoznaju sa metodama rada kriminalističke policije, uvere u obučenost pripadnika Sektora za vanredne situacije koji su izveli vežbe gašenja požara, a posetioci su uživali i u tehnikama borilačkih veština.

Dan policije
foto: MUP Srbije

Policijski službenici kroz edukativne sadržaje ukazali su građanima na štetnost upotrebe droge i alkohola, prevenciju vršnjačkog i porodičnog nasilja, ali i kako da se zaštite u slučaju elementarnih nepogoda.

Dan policije
foto: MUP Srbije

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track