MATURANTI U SREMSKOJ MITROVICI DOBILI BESPALTNU MATURU OD GRADA
Foto: Instagram/Sremskamitrovcicazivi

MATURANTI U SREMSKOJ MITROVICI DOBILI BESPALTNU MATURU OD GRADA

Društvo -

Sremska Mitrovica je jedan od prvih gradova koji je ušao u proces masovne imunizacije. Sa preko 53% posto vakcinisanih je epidemijska situacija u Gradu je ocenjena kao povoljna. Vanredna situacija je ukinuta, a ugostiteljski objekti rade prema ustaljenom radnom vremenu.

Sremska Mitrovica
foto: Instagram/Sremskamitrovcicazivi

“Trenutno se u našem Gradu beleži povoljna epidemijska situacija, što je rezultat uspešnog procesa imunizacije, u kom je preko polovine građana vaksinisano. U takvim okolnostima stvorili su se uslovi za organizovanje proslava, organizovanje letnjih manifestacija na otvorenom, što naši sugrađani, posebno mlađa populacija, željno iščekuju”, rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Sremska Mitrovica
foto: Instagram/Sremskamitrovcicazivi

Kako su prošlogodišnji maturanti ostali uskraćeni za svoje veliko veče, Grad je odlučio da ovogodišnjim maturantima organizuje i finansira proslave. Mature se održavaju u letnjoj bašti Hotela “Srem”, a time što su događaji organizovani na otvorenom povelo se računa i o epidemijskim uslovima.

“Lokalna samouprava je poklonila ovogodišnjim maturantima proslavu maturskih večeri, a Gradska uprava za kulturu i sport i Gradska uprava za obrazovanje preuzeli su na sebe potpunu odgovornost oko organizacije i finansiranja proslava za svih šest srednjih škola sa teritorije Grada”, naveo je Samardžić uz čestitke maturantima i želju za mnogo uspeha u daljem školovanju, životu i radu.

Proslave su se održavale u periodu od 14. juna, a poslednja velika matura za ovu godinu biće večeras. Ovim događajima javni život polako počinje da se vraća u Sremsku Mitrovicu, a kako nadležni u gradu navode, trudiće se da besplatne mature za velike maturante ostanu praksa i u budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track