02:01

DARKO OBRADOVIĆ U PULSU SRBIJE O EKSPLOZIJI U ČAČANSKOJ SLOBODI: Bolje da istraga potraje, zbog radnika i građana

PULS SRBIJE

DARKO OBRADOVIĆ U PULSU SRBIJE O EKSPLOZIJI U ČAČANSKOJ SLOBODI: Bolje da istraga potraje, zbog radnika i građana

Društvo -

Taman kada smo očekivali da je situacija u čačanskoj fabrici "Sloboda" stabilizovana, usledile su nove eksplozije i evakuacija građana koji žive blizu fabrike. Ne znaju se rezultati ni prve istrage, biće preduzeta i druga.

O dešavanjima u fabrici "Sloboda" razgovaraće se u Pulsu Srbije sa Darkom Obradovićem iz Instituta za bezbednost.

Puls Srbije
foto: Printscreen/Kurir TV

- Teško je sada nagađati šta je uzrok eksplozije, šta je bio i 4. juna, a šta sada. Moraju svi da urade svoj posao da bi se videlo ko je ili šta uzrokovao požar. Ta istraga je veoma spora, jer ima više pravaca koji mogu uticati na pojavu ovako kritičnog događaja - naveo je Obradović.

Ono što svakako jeste važno, jeste da nema žrtava. Takođe i sama "Sloboda" je tako pozicionirana da je odaljena naseljenih mesta, naveo je Obradović.

- Postoje jasne instrukcije kako se bezbednost ostvaruje u pogonima namenske industrije. Takođe fabrika je tako građena da bude odaljena od svih naseljenih mesta, međutim tu u blizini se kasnije izgradilo, ali to je pitanje za te neke koje su gradili nakon što je fabrika već postojala - rekao je Obradović.

Vojno-bezbednosna agencija od početka je uključena u istragu u "Slobodi".

- Bitno je da su radnici povučeni iz fabrike, takođe svi propisi su ispoštovani. Ljudi u čačku su sada bezbedni. Ovde treba da razumemo da 24 sata vi ne možete da pristupite mesto akcidenta. Vi morate da sačekate da se sve smiri, jer možda postoji neki lanac toga što može da eksplodira - naveo je Obradović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track