Najnovije vesti

SVE UČESTALIJI NAPADI NA RADNIKE KOJI PRSKAJU KOMARCE! OPASNO: Očekuje se pojava komaraca koji prenose VIRUS Zapadnog Nila!
Foto: Profimedia, Shutterstock

neznanje može biti pogubno

SVE UČESTALIJI NAPADI NA RADNIKE KOJI PRSKAJU KOMARCE! OPASNO: Očekuje se pojava komaraca koji prenose VIRUS Zapadnog Nila!

Društvo

Ekipa JKP "Gradska cistoća" Beograd ponovo je, kako su naveli u saopštenju, sinoć oko 22 časa sprečena da obavi akciju suzbijanja odraslih formi komaraca u ulicama Nikole Pašića i Jagodinskoj na teritoriji GO Grocka.

Naime, nepoverljivi sugrađanin je zaustavio vozilo JKP "Gradska cistoća", insistirao da vidi nalog, ali i ko, zašto i šta "prska" i na vrlo neprijatan način izrazio sumnju da se suzbijanjem komaraca zapravo sprovodi teroristički napad.

komarac
foto: Ana Paunković

Sugrađanin koji je zaustavio ekipu rekao je da on želi da ima komarce i da mu oni ne smetaju, ali da više ekipu "Gradske cistoće" ne želi da vidi ne samo u njegovoj ulici, već u čitavom kraju, jer u suprotnom, kako je pretio zaposlenima, "iz ulice neće izaći živi".

- Naše ekipe se svakodnevno susreću sa verbalnim napadima, a veoma često i fizickim nasrtajima na vozila pa i zaposlene. Pojedinci na razne načine sprečavaju ekipe u obavljanju posla, zbog čega se na nekim lokacijama u Beogradu, iako planirano, suzbijanje komaraca uopšte i ne sprovede. Ukoliko se nastave napadi na ekipe "Čistoće", nećemo moći da sprečimo da se komarci razviju u prekomenoj meri što će svakako ugroziti svakodnevno funkcionisanje Beograđana - rekao je direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić.

virus Zapadnog Nila, komarac, laboratorija
foto: Profimedia

On je podsetio da se u julu očekuje pojava komaraca i iz roda kuleks pipiens koji mogu biti prenosioci virusa Zapadnog Nila.

- Svaki pojedinac koji spreči naše ekipe da rade, potencijalno ugrožava zdravlje svih sugrađana. Zaista su neverovatna uverenja pojedinih sugrađana koji napadaju naše ekipe, poput onih da vršimo teroristički napad, prskamo virus korona ili trujemo sugrađane preparatom koji je inače odobren od strane Ministarstva zaštite životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda - rekao je on i dodao da se za zaprašivanje koristi sredstvo na bazi piritroida kojima se decenijama unazad tretiraju komarci.

- Naši zaposleni su svakodnevno u kontaktu sa sredstvima za suzbijanje komaraca i to ide u prilog tome koliko su preparati bezbedni po ljude - istakao je Popadić.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja