Najnovije vesti

REZULTATI MALE MATURE: Učenici ostvarili napredak, podneto više od 6.000 prigovora
Foto: Marina Lopičić

lista želja za vikend

REZULTATI MALE MATURE: Učenici ostvarili napredak, podneto više od 6.000 prigovora

Društvo

Rezultati male mature pokazali su da su učenici ostvarili napredak u odnosu na prethodne godine, kaže pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

On je rekao da je podneto 6.600 prigovora na rezultate, od toga 93 odsto prvostepenim komisijama koje su priznale više od 50 odsto zahteva, dok su drugostepene priznale oko 30 odsto prigovora.

Pašić je za K1 televiziju naveo da je za srpski jezik prosečan broj ostvarenih poena sa testa 13,3, za matematiku 12.4, a za kombinovani 14.7 u odnosu na 20 bodova.

On je objasnio da se ostvareni rezultati na testovima množe sa koeficijentom 0,65 za srpski jezik i matematiku, a za kombinovani test brojem 0.7.

- Ti bodovi se dodaju bodovima iz 6, 7 i 8 razreda pomnoženi sa 4 - rekao je Pašić.

Lista želja učenika elektronskim putem mogla je da se obavi već od 26. juna u školama koje imaju Elektronski dnevnik, a iz Ministarstva prosvete pozivaju učenike da popune svih 20 želja, kako se ne bi slučajno desilo da neko ostane neraspoređen.

Upis se može obaviti elektronskim putem i u školama 12. i 13. jula, dok će se 11. jula objaviti tačna raspodela po listama želja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track