ROMANSA MEKSIKANKE I PARAĆINCA POČELA NA KRUZERU: Estefanija obožava jogurt i sarme MIR I BEZBEDNOST U SRBIJI NEMAJU CENU
Foto: Printscreen/Facebook

vezu krunisali brakom u gradu na crnici

ROMANSA MEKSIKANKE I PARAĆINCA POČELA NA KRUZERU: Estefanija obožava jogurt i sarme MIR I BEZBEDNOST U SRBIJI NEMAJU CENU

Društvo -

Meksikanka Estefanija Morelo (28) i Srbin Stefan Radonjić (33) upoznali su se dok su radili na jednom kruzeru a među njima se brzo rodila ljubav.

Estefanija je, naklon što je Stefan došao u rodni Paraćin, odlučila da dođe u Srbiju i uda se za njega.

- Ušla je u moj život kad je došla prvi put na moj broj pre tri godine. Kad smo počeli da se zabavljamo ništa nismo planirali. Ona je došla u Srbiju 28. juna prošle godine i od tada živimo zajedno - priča Stefan i kaže da je odlučio da se vrati kući kada je korona prošle godine udarila na njihov kruzer.

Termin za venčanje zakazali su 1. juna, a već šestog su izgovorili sudbonosno da.

- Za tih pet dana morali smo da obezbedimo neophodna dokumenta za mladu iz Meksika i da nađemo sudskog tumača za engleski jezik jer nismo mogli za španski. Međutim, iako smo sada venčani, Estefanija sada može da dobije samo privremeno boravište u Paraćinu na godinu dana, sve dok ne stekne uslov da izvadi ličnu kartu u Srbiji. Za srpsko državljanstvo može da aplicira posle šest godina - kaže Stefan.

Estefanija je oduševljena životom u Srbiji. U Paraćinu su ljudi topli i prijateljski nastrojeni, kaže, a posebno ju je oduševila priprema venčanja. Njihova sadba bila je jedna od prvih posle korone i imali su oko 130 zvanica.

- Mnogo zajedničkog imaju naši narodi, neposredni, otvoreni, posle jednog minuta izgleda kao da se znaju čitav vek. I hrana je slična mada Srbi ne jedu toliko ljuto. U Meksiku se više jede piletina, u Srbiji svinjetina, a količinski Srbi jedu više. Vaš jogurt je neprevaziđen, kao i burek i sarma. Mir i bezbednost u Srbiji u odnosu na Meksiko nema cenu - priča oduševljeno Estefanija.

Inače, oboje su dobili nove ugovore a istom kruzeru.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track