DARIJA KISIĆ IZNENADA POSETILA DOM U ŠAPCU U KOM ŽIVE DECA OMETENA U RAZVOJU: Ovo su prizori koje je tamo zatekla, SAMA JE SLIKALA
Darija Kisić Tepavčević u iznenadnoj poseti domu, Foto: Darija Kisić Tepavčević

EPILOG

DARIJA KISIĆ IZNENADA POSETILA DOM U ŠAPCU U KOM ŽIVE DECA OMETENA U RAZVOJU: Ovo su prizori koje je tamo zatekla, SAMA JE SLIKALA

Društvo -

Kurir je dobio fotografije snimljene telefonom ministarke Kisić Tepavčević

Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja jutros je otišla u iznenadnu nenajavljenu posetu Domskom odeljenju za smeštaj dece mladih i odraslih pri Centru za socijalni rad u Šapcu i na licu mesta se uverila o uslovima u kojima žive deca ometena u razvoju.

Kurir je dobio fotografije koje su snimljene telefonom ministarke Kisić Tepavčević, a koje možete pogledati u prilogu ispod:

1 / 7 Foto: Darija Kisić Tepavčević

Podsećanja radi, Kurir je ranije pisao o deci i mladima bez roditeljskog staranja, sa smetnjama u razvoju koja su, prema navodima publikacije Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom (MDRI), puštena da umru u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji.

Sama publikacija podigla je celu Srbiju na noge, što je i bio povod iznenadne posete ministarke jednom od domova koji su bili na listi.

Otkud ministarka u Šapcu?

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas je nenajavljeno posetila Domsko odeljenje za smeštaj dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju pri Centru za socijalni rad u Šapcu da bi videla da li su uslovi u kojima borave, kao i nivo usluga, uglavnom u skladu sa standardima propisanim Pravilnikom o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite.

Konstatovano je da je neophodno ojačati kadrovske kapacitete ustanove, kao i da su zaposleni u punoj meri posvećeni korisnicima.

Ministarka Kisić Tepavčević će u narednim danima nastaviti ovakve, nenajavljene posete ustanovama socijalne zaštite.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track