01:06

PROFESORKA O SADIKOVOM PEVANJU O KLANJU SRBA: Nije svestan šta je uradio, MANJAK OBRAZOVANJA je presudan za ovakve ispade!

KURIR TELEVIZIJA

PROFESORKA O SADIKOVOM PEVANJU O KLANJU SRBA: Nije svestan šta je uradio, MANJAK OBRAZOVANJA je presudan za ovakve ispade!

Društvo -

Javnost je šokirana nakon saznanja da je učesnik muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" Sadik Hasanović pre nekoliko godina pevao o klanju Srba. Iako se pravda kako je tada imao samo 13 godina i nije znao šta peva, ljudi nisu uvereni i poručuju mu da treba da se stidi i napusti Srbiju zauvek.

Estrada jednoglasno osuđuje ovaj Sadikov postupak i saglasni su u tome da mi lako zaboravljamo i prelazimo preko pojedinih postupaka određenih pevača.

Redakcija
foto: Kurir Televizija

Profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije Simona Žikić konkretizovala je u čemu je zapravo ovde problem i zašto kao nacija žmurimo na ovakve stvari:

Redakcija
foto: Kurir Televizija

- Ovde je problem što je svaka vrsta takvog nekog ispliva, ne mogu reći mržnje, već više nepoštovanja druge nacije i druge kulture uvek donosi onaj stereotip koji nam je poznat od devedesetih pa na dalje, a to je da je jedno mesto koje je bilo povezano sa više nacionalnosti, više nacija, sada smo nekako odvojeni, ali kada dođemo do kulturalnih barijera, posebno umetnosti, onda se opet svi spojimo i muzika je ta koja treba da nas pomiri da nemamo tu granicu u političkom smislu - rekla je psiholog, a potom dala svoje mišljenje o činu Sadika Hasanovića:

Sadik Hasanović
foto: Printscreen Youtube

- Kada pričamo o nekome ko ima 20 godina, onda tu osim porodice imaju uticaj i mediji i društvo. Naravno što je nivo obrazovanja manji samim tim su i ovakve granice uspostavljene, gde osoba nije ni svesna šta je uradila. Pogledala sam komentare ispod video klipa koji je osvanuo i niko se ne bavi samim aktom zbog čega se nešto dogodilo, nego su naši komentari uverljiviji od onoga što se desilo kao akt - rekla je ona, a na pitanje zašto Srbi prebrzo praštaju ovakve stvari dodala:

Sadik Hasanović
foto: Printscreen/Zvezde Granda

- Srbija je malo otvorenija kao zemlja. Generacije imaju priliku i da putuje i da upoznaju neke druge kulture ili su roditelji imali prilike da edukuju svoje mlade i možda zato i nemamo otpon da neko ko nije naše nacionalne pripadnosti da treba da ga osuđujemo - rekla je profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije Simona Žikić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:38

MAHIR MULALIĆ DRHTAO POSLE PROGLAŠENJA ZVEZDE GRANDA: Uhvatio se za glavu, samo što nije pao u NESVEST, a njoj je posvetio POBEDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track