ISTRAŽITELJI ĆE ISPITATI VLASNIKE FOTOGRAFSKIH RADNJI: "Kul čika" iz Petnice nije sam razvijao slike nagih devojaka
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

BIĆE SASLUŠANI U SVOJSTVU GRAĐANA

ISTRAŽITELJI ĆE ISPITATI VLASNIKE FOTOGRAFSKIH RADNJI: "Kul čika" iz Petnice nije sam razvijao slike nagih devojaka

Društvo -

Predavač i urednik Petničkih svezaka B. S., kojeg je više polaznica Istraživačke stanice Petnica u ispovestima optužilo za seksualno uznemiravanje, nije sam razvijao fotografije nagih devojaka koje je policija pronašla prilikom pretresa stana u kome živi, saznaje Kurir.

Naš izvor upućen u ovaj slučaj ističe da bi u daljem toku predistražnog postupka protiv B. S. valjevska policija mogla da ispita vlasnike fotografskih radnji kako bi utvrdili gde je B. S., poznat i kao „kul čika“, kako su ga učenici zvali pre izbijanja ovog skandala, razvijao skandalozne fotografije.

- Pošto je reč o fotografijama sa starih filmova, najverovatnije nastalim devedesetih godina, eventualna krivična dela za seksualno uznemiravanje ili nedozvoljeno snimanje pornografskog sadržaja sa maloletnicama su zastarela, tako da bi vlasnici fotografskih radnji mogli biti saslušani u svojstvu građana. Cilj je da se prikupi što više informacija i dokaza o ponašanju B. S. koja bi mogla biti od koristi ukoliko se protiv njega pokrene postupak za dela koja je počinio posle 2013, otkad ovakva dela ne zasterevaju - navodi naš sagovornik.

Podsetimo, valjevskoj policiji je zasad izjavu dala jedna od žrtva B. S., i to je prva zvanična prijava protiv B. S., koji je, kako se sumnja, polaznice Istraživačke stanice fotografisao gole i opijao ih. Pretresom stana u kojem trenutno živi nađene su na stotine slika devojaka, među kojima i one eksplicitnog sadržaja. Devojka koja je odlučila da prva da iskaz policiji boravila je u Petnici pre 2013. Ona je ispričala svoje traumatično iskustvo sa B. S. i rekla da ju je prinudio da se fotografiše naga.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track