HOĆE LI PRESTATI DA SE OBRAČUNAVAJU PREKO BOLESNE DECE: Đilasovi i Šolakovi mediji nastavljaju da politizuju situaciju u domovima
Foto: RDMI

STRAŠNO

HOĆE LI PRESTATI DA SE OBRAČUNAVAJU PREKO BOLESNE DECE: Đilasovi i Šolakovi mediji nastavljaju da politizuju situaciju u domovima

Politika -

Pojedini predstavnici opozicije ne prestaju sa pokušajem ubiranja jeftinih političkih poena koristeći se informacijom o zanemarivanju u domovima za decu i mlade sa smetnjama u razvoju!

Stranka Dragana Ðilasa očigledno je u ovoj potresnoj temi videla svoju političku šansu, jer kako drugačije oceniti napise u njegovim i Šolakovim medijima, gde se traže ostavke premijerke Ane Brnabić i ministarke za rad Darije Kisić Tepavčević, iako su isti izveštaji bili i za vreme njegove vlasti!

- Njihov prvi greh je što se nisu uopšte bavili ovim pitanjem i što nisu ništa činili da poprave uslove u kojima borave deca sa smetnjama u razvoju - deo je obrazloženja za zahtev za smenu premijerke Brnabić i ministarke Kisić Tepavčević, a koji je ispostavio list Danas.

Dragan Šolak
foto: Printscreen

No, zaboravljaju da situacija nije takva od juče, te da očito ni sami, dok su bili na vlasti, nisu ništa učinili ne bi li je popravili. Ali nije prvi put da predstavnici opozicije pokazuju da imaju kratko pamćenje, te da licemerno spočitavaju predstavnicima vlasti ono što bi najpre trebalo njima samima da se prebaci.

Prethodno je i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić čak pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uči od njenog stranačkog šefa Dragana Ðilasa, iako neke od zastrašujućih slika koje su osvanule u javnosti, o deci u kavezima ili mališanima vezanim za krevet, datiraju iz vremena kada su on i njegova tadašnja stranka bili na vlasti.

Dragan Đilas
foto: Nikola Anđić

Umesto što upiru prstom u Vučića, premijerku i ministre, bolje bi bilo da su makar ponudili opravdanje za situaciju koja nije od juče.

Kurir.rs/E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track