Mirović posetio Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović posetio Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu

Društvo -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Pančevu Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“, ustanovu socijalne zaštite čiji je osnivač AP Vojvodina.

„Nenajavljeno smo posetili ovu ustanovu da bismo uvideli kakvi su uslovi smeštaja i života korisnika. Stanje u domu je zadovoljavajuće, ali može biti mnogo bolje kada je reč o smeštajnim kapacitetima. Plan je da do kraja godine zajednički poboljšamo uslove u ovom domu i povećamo broj zaposlenih“, kazao je Mirović.

Prema njegovim rečima, inspekcije nadležnog sekretarijata utvrdile su da se u ovom domu radi profesionalno, ali, kako je rekao, Pokrajinska vlada želi da unapredi rad i život korisnika i zaposlenih.

Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Tokom posete predsednika Mirovića dogovoreno je da će Pokrajina finansirati odlazak na more svih korisnika ovog doma krajem avgusta.

„Naložio sam i dodatno ulaganje u Dom sa ciljem da se stvore uslovi višeg standarda za štićenike“, naglasio je Mirović.

Direktor Doma „Spomenak“ Vladimir Stevanovski kazao je da je zahvaljujući podršci Republičke i Pokrajinske vlade u toku sanacija mokrih čvorova, vodovoda i kanalizacije i nabavka nameštaja kako bi se stvorili najbolji mogući uslovi za korisnike.

U Domu su zbrinuta deca i omladina od 7 do 26 godina, bez roditeljskog staranja i deca sa smetnjama u razvoju. Smeštajni kapacitet je 48 mesta, a dodatne usluge može pružiti za još toliko dece. U okviru Doma je i Prihvatilište, čija je funkcija prihvat i kratkotrajan smeštaj dece i omladine kojoj je hitno potreban. U Domu trenutno boravi 20 korisnika o kojima brine 20 zaposlenih radnika.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track