Najnovije vesti

POMOĆ MINISTARSTVA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE PRIJEPOLJU, PRIBOJU I NOVOJ VAROŠI: Eko parkovi umesto devastiranog zemljšta
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

ekologija

POMOĆ MINISTARSTVA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE PRIJEPOLJU, PRIBOJU I NOVOJ VAROŠI: Eko parkovi umesto devastiranog zemljšta

Društvo
16:25h

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas tri ugovora na osnovu kojih će ministarstvo sa 20,2 miliona dinara sufinansirati projekte očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Vujović je potpisala ugovore sa predsednicima tih opština, Vladimirom Babićem, Lazarom Rvovićem i Radosavom Vasiljevićem, a projekti obuhvataju čišćenje i nivelaciju terena, zaštitu od erozije i klizišta, uređenje humusom i travom, pošumljavanje i izgradnju eko parkova.

"Najpre želim da zahvalim predsednicima opština na proaktivnosti, zato što su želeli dobre projekte na svojoj teritoriji i što su na vreme konkurisali za sredstva ministarstva. Dobijena sredstva biće korišćena za zaštitu zemljišta u zoni ušća reke Uvac u reku Lim, zatim na Zlataru i u Prijepolju", rekla je Vujovićeva, saopštilo je ministarstvo.

Rok za realizaciju ovih projekata je kraj novembra, a cilj nam je da se na mestu devastiranog prostora i erozivnog zemljišta naprave eko parkovi ili drugi zeleni kutak koji će građani moći da koriste, dodala je ministarka.

Istakla je da ministarstvo ima sa opštinama Prijepolje, Priboj i Nova Varoš dobru saradnju, kao i da ovo nije prvi konkurs na kojem su ove opštine dobile sredstva države.

"Do sada smo u ovom kraju sufinansirali projekte kojima je cilj smanjenje aerozagađenja, tako što smo menjali dotrajale kotlarnice, pošumljavali smo i tek ćemo pošumljavati od jeseni kad krene sezona. Zatvorili smo i sanirali nesanitarnu deponiju Stanjevine, višedecenijski problem ovog kraja, a sada je na redu pribojska deponija, koju ćemo sanirati kad završimo izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši".

Kaže da je ministarstvo odlučno u nameri da reši sve probleme koji su ranije bili zanemareni.

Sada su stigli na red i zato moramo svi zajedno da se potrudimo, da sprovodimo dobre projekte i da unapredimo kvalitet života građana, poručila je Vujovićeva.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track