Maksimalne kazne za nerede

Maksimalne kazne za nerede

Društvo -
Kriminalci se kriju u pojedinim navijačkim grupama, gde vešto i prikriveno rukovode svim porama organizovanog kriminala, koristeći mlađu populaciju kao privatnu vojsku za međusobne obračune i prezentovanje svoje moći prema državi, navodi Solidarnost

BEOGRAD - Udruženje policije Solidarnost danas je zatražilo izricanje maksimalnih kazni zbog nereda koji su se u nedelju uveče sa stadiona, posle fudbalske utakmice Crvena zvezda - Rad, preneli na beogradske ulice.

Zatraženo je i osnivanje Posebnog odeljenja za borbu protiv huliganzma na sportskim manifestacijama, nalik Odeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala, "kako bi se stalo na crtu organizovanom sportskom huliganizmu, ekstremizmu i svim drugim oblicima kriminala koji se vešto i prikriveno provlače kroz sport i sportsko navijanje".

Kriminalci se kriju u pojedinim navijačkim grupama, gde vešto i prikriveno rukovode svim porama organizovanog kriminala, koristeći mlađu populaciju kao privatnu vojsku za međusobne obračune i prezentovanje svoje moći prema državi, navodi se u saopštenju Solidarnosti.

Dodaje se da se kroz pojedine "navijačke grupe" odvijaju najteži oblici kriminalnih aktivnosti, od rasturanja droge, reketiranja i ucena, do ubistava.

Stoga nije ni čudo što učesnici u sportskim incidentima i tučama imaju dobru materijalnu i svaku drugu podršku u sudskim procesima, koji su često dugotrajni i uglavnom završavaju blagim presudama, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja