NASTAVNIKU KOJI JE VERIO UČENICU PRETI I ZATVORSKA KAZNA: Evo koliko može da dobije zbog OBLJUBE i zloupotrebe službenog položaja!
Foto: Facebook Printscreen/Čitalac Kurira

reakcija

NASTAVNIKU KOJI JE VERIO UČENICU PRETI I ZATVORSKA KAZNA: Evo koliko može da dobije zbog OBLJUBE i zloupotrebe službenog položaja!

Društvo -

Nezapamćeni skandal desio se u Bosilegradu, gde je, navodno, kako tvrde meštani, nastavnik u gimnaziji V. N. verio 15 godina mlađu maturantkinju kojoj je ujedno bio i razredni starešina?!

Učenici, nastavnici i meštani, kako priča izvor Kurira, šokirani su ovom vezom koja je, po svemu sudeći, trajala mesecima unazad, a advokat Nebojša Milosavljevic kaže za Kurir da treba ispitati sve okolnosti ovog slučaja, jer Krivični zakonik predviđa i delo obljube zloupotrebom položaja.

Nebojša Milosavljević
foto: Printscreen

- Prema članu 181. Krivičnog zakonika - nastavnik, vaspitač, staralac, usvojilac, roditelj, očuh, maćeha ili drugo lice koje zloupotrebom svog položaja ili ovlašćenja izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnikom koji mu je poveren radi učenja, vaspitavanja, staranja ili nege, kazniće se zatvorom od jedne do deset godina. A ukoliko devojka ostane u drugom stanju moguća je kazna od dve do 12 godina - kaže Milosavljević.

Naš sagovornik kaže i da je ovaj akt u svakom slučaju nemoralan, jer je nastavnik bio u nadređenom položaju u odnosu na učenicu.

Bosilegrad, profesor, verio učenicu
foto: Facebook Printscreen/Čitalac Kurira

- Svakako je nemoralno i kod nas se u praksi ovakvi prestupi najčešće sankcionišu i otkazom u školi - objašnjava on.

Podsetimo, ponašanje nastavnika V. N. glavna je tema ogovaranja u poslednjih mesec dana, a posebno nakon maturske proslave, na kojoj su dvoje "verenika" došli zajedno kao "partneri".

Bosilegrad, profesor, verio učenicu
foto: Facebook Printscreen/Čitalac Kurira

Nastavnik je na ovoj proslavi, kako navodi izvor Kurira, umesto sa profesorima sedeo sa učenicima za sto, ne odvajajući se od svoje verenice.

Za vreme proslave, oni su bili u centru pažnje igrajući u centralnom delu sale, pred očima direktora i drugih nastavnika, koji, navodno, nisu ništa preduzeli.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track