NEZAPAMĆENI SKANDAL U BOSILEGRADU! MEŠTANI U ŠOKU! Nastavnik verio učenicu kojoj je bio razredni! Evo koja KAZNA mu preti!
Foto: Facebook Printscreen/Čitalac Kurira

tabu u gimnaziji

NEZAPAMĆENI SKANDAL U BOSILEGRADU! MEŠTANI U ŠOKU! Nastavnik verio učenicu kojoj je bio razredni! Evo koja KAZNA mu preti!

Društvo -

Nezapamćeni skandal desio se u Bosilegradu, gde je, navodno, kako tvrde meštani, nastavnik u gimnaziji V. N. verio 15 godina mlađu maturantkinju kojoj je ujedno bio i razredni starešina?!

Učenici, nastavnici i meštani, kako priča izvor Kurira, šokirani su ovom vezom koja je, po svemu sudeći, trajala mesecima unazad.

Bosilegrad, profesor, verio učenicu
foto: Facebook Printscreen/Čitalac Kurira

- Ponašanje nastavnika glavna je tema ogovaranja u poslednjih mesec dana, a posebno nakon maturske proslave, na kojoj su njih dvoje došli zajedno kao "partneri". Nastavnik je na proslavi umesto sa profesorima sedeo sa učenicima za sto, ne odvajajući se od svoje verenice. Za vreme proslave, oni su bili u centru pažnje igrajući u centralnom delu sale. Učenicima je bilo dosta neprijatno. To sve je bilo pred očima direktora i drugih nastavnika, koji nisu ništa preduzeli - priča naš sagovornik i dodaje da je ovim velika ljaga pala na školu.

Bosilegrad, profesor, verio učenicu
foto: Facebook Printscreen/Čitalac Kurira

- V. N. je bio razredni starešina odeljenju u kome je bila nejgova sadašnja verenica. U toku drugog polugodišta ove školske godine počeo je na Fejsbuku da objavljuje njihove zajedničke fotografije, a na kraju školske godine postavio je sliku i napisao da je rekla "Da" - objašnjava on i dodaje da postoje i navodi da je učenica trudna.

Inače, na oba fejsbuk profila verenika objavljene su njihove zajedničke fotografije na kojima se drže za ruke i provode vreme zajedno, a na jednom od profila pojavila se i fotografija susreta njihovih familija.

Direktor gimnazije u Bosilegradu Vlada Gligorov kaže za Kurir da je nastavnik verio maturantkinju nakon završetka njenog školovanja, te da tokom školske godine niko nije primetio ništa čudno.

Bosilegrad, profesor, verio učenicu
foto: Facebook Printscreen/Čitalac Kurira

- Zatečen sam time šta se desilo, ali nisam video ništa šta je problem, jer ona je već bila punoletna. Ne znam kad se desila veridba. Niko ih nije video zajedno dok je trajala školska godina. Niko nije primetio da se oni zabavljaju, niti je iko išta čuo i video. Maturanti su 10. juna završili školu, uzeli diplomu i otišli - objašnjava direktor i dodaje da su učenici sami organizovali matursko veče u kafani.

Kako saznajemo, V. N. je učenici koju je verio, bio razredni starešina u trećoj godini kada je menjao kolegenicu koja je bila na porodiljskom odsustvu. U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja su nam za danas najavili odgovore na pitanja koja smo im uputili ovim povodom. (Kurir.rs/ T. S. - R. K.)

Advokat Nebojša Milosavljević

Moguć zatvor i do 12 godina

Advokat Nebojša Milosavljevic kaže za Kurir da treba ispitati sve okolnosti ovog slučaja, jer u Krivični zakonik predviđa i delo obljuba zloupotrebom položaja.

Nebojša Milosavljević
foto: Printscreen

- Prema članu 181, nastavnik, vaspitač, staralac, usvojilac, roditelj, očuh, maceha ili drugo lice koje zloupotrebom svog položaja ili ovlašćenja izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnikom koji mu je poveren radi učenja, vaspitavanja, staranja ili nege, kazniće se zatvorom od jedne do deset godina. A ukoliko je devojka pritom trudna moguća je kazna od dve do 12 godina - kaže Milosavljević i dodaje da je ovakav čin u svakom slučaju nemoralan te da se za tako nešto nastavnik kažnjava otkazom u školi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track