ISUS VASKRSAO U KARLOVCIMA: Porodica je sahranila Sašu u petak, a dva dana kasnije PRONAĐEN JE ŽIV u Novom Sadu!
Foto: Profimedia

neverovatno

ISUS VASKRSAO U KARLOVCIMA: Porodica je sahranila Sašu u petak, a dva dana kasnije PRONAĐEN JE ŽIV u Novom Sadu!

Društvo -

U Sremskim Karlovcima je u petak 16. jula porodica sahranila Sašu Stankova. Dva dana kasnije, ispostaviće se da je Saša živ, a da se u porodičnoj grobnici nalazi njihov sugrađanin.

Mnogi od nas su se ponekad zapitali kako bi izgledala njihova sahrana, da nekim čudom vidimo ko bi nas oplakao, šta bi o nama rekli, a onda jednostavno da nastavimo dalje sa svojim životom. Naravno, takvo nešto je nemoguće. Skoro pa nemoguće.

sveće
foto: Profimedia

Pedesetšestogodišnji Saša Stankov iz Sremskih Karlovaca bio je živ, a mrtav. Na Čeratskom groblju bila je humka, kraj nje krst sa njegovim imenom i prezimenom, godinom rođenja i - logično - godinom smrti. Stvari bi se nastavile svojim tokom da u grobu Saše Stankova nije bio sahranjen neko drugi, meštanin Sremskih Karlovaca, kojeg takođe zovu Saša, i koji je ličio na živog "pokojnika". Da stvari budu "zanimljivije", meštani Sremskih Karlovaca poznaju Stankova još i kao Isusa, zbog duge brade, piše 021.rs.

U JKP "Belilo", koje je zaduženo za održavanje grobalja i pružanje pogrebnih usluga, do objavljivanja ovog teksta nisu stigli odgovori u vezi sa nesporazumom o kom pričaju Sremski Karlovci. Kada smo telefonski kontaktirali preduzeće, rečeno je da pristup mejlu imaju tri osobe, te da nijedna nije tu trenutno.

Ipak, cela priča potvrđena je u porodici čoveka koji nije ni umro, a sahranjen je. Kako su rekli u porodici Stankov, u četvrtak, 15. jula, meštani su ih obavestili da im je član porodice preminuo. Pokušali su da dođu do zvanične potvrde u policiji. Međutim, niko od nadležnih ih nije obavestio, ali su dobili usmenu potvrdu od policajca da se radi o njihovom članu porodice.

Novi život

Telo preminulog je pronađeno u jednoj kući, telo je prevezeno u JKP "Lisje", da bi već sutradan bilo preneseno na groblje u Sremskim Karlovcima. U kapeli je bio limeni kovčeg i porodica kaže da nije mogla da utvrdi identitet, kao što nisu mogli da učine ni dan ranije, jer ih niko nije pozvao da utvrde ko je preminuli. Pokojnik je u petak sahranjen kao Saša Stankov, na grobnom mestu porodice, koja je sahranu i iskopavanje rake platila nadležnom preduzeću.

Međutim, u subotu prijateljica "preminulog" porodici Stankov saopštava da je on viđen u centru Novog Sada, te da je - živ. Prema nezvaničnim saznanjima, tada su se porodica i policija dali u potragu i pronašli Stankova.

On je više od godinu dana živeo u Novom Sadu, porodica nije bila u bliskom kontaktu sa njim, a nije ni imao telefon na koji bi mogli da pozovu. Kada je pronađen, odveden je u Policijsku upravu Novi Sad, gde su mu uzeti otisci prstiju i gde je fotografisan. Nakon toga se ponovo vratio u Novi Sad i nastavio sa svojim životom.

Kovčeg otkopavan usred noći

U noći između subote i nedelje, kažu meštani, na groblju je urađena ekshumacija, te je odnesen krst na kojem je pisalo ime živog čoveka.

Nepoznato je ko je pomenutu ekshumaciju odradio, te i da li je postojao nalog tužilaštva za istom ali, nezvanično, u jednom momentu na grobnom mestu se prilikom iskopavanja nalazila i policija.

Takođe, porodica do ovog momenta nije dobila bilo kakvu zvaničnu potvrdu onoga što se dogodilo, odnosno kako je došlo do zabune ove razmere. Kako pričaju meštani Sremskih Karlovaca, Stankov je u njihovom mestu poznat i pod nadimkom Isus. Posle prošlonedeljnih događaja, kažu oni, taj nadimak samo je i potvrdio.

- Vaskrsao je baš kao Isus - komentariše Karlovčanin.

Meštani takođe navode i da su preminuli i Stankov podsećali likom, tako da je verovatno i to doprinelo konfuziji prilikom identifikacije preminulog.

Kurir.rs/021.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja