KORONA PRELAZI U OFANZIVU: Danas 228 novozaraženih, preminula 4 pacijenta, raste i broj obolelih na respiratorima
Foto: Shutterstock, Printscreen/covid19.rs

kovid

KORONA PRELAZI U OFANZIVU: Danas 228 novozaraženih, preminula 4 pacijenta, raste i broj obolelih na respiratorima

Društvo -

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testiran 9.331 građanin, a 228 je novozaraženih.

Preminula su četiri pacijenta, a na respiratorima širom zemlje trenutno se nalazi desetoro obolelih.

Dan ranije, podsetimo, na korona virus testirano je 9.786 građana od kojih je 189 bilo pozitivno na korona virus. Preminula su četiri pacijenta, a na respiratorima se nalazilo njih sedmoro.

kovid statistika
foto: Printscreen/covid19.rs

Država inač uveliko priprema paket mera kako bi podstakla veću vakcinaciju, a Vlada Srbije i Krizni štab žele pre svega da stimulišu cepljenje mladih od 18 do 30 godina zbog čega razmišljaju da od 1. avgusta uvedu nagradnu igru, besplatne karte za utakmice i koncerte, vaučere za kupovinu i putovanja, ali i dopunski ispitni rok za vakcinisane...

Četvrti talas kovida u Srbiji tek je počeo, ali već je sada jasno da će najviše na meti novog soja biti nevakcinisani odnosno mladi koji se i najviše kreću pa su samim tim i najčešće izloženi riziku od infekcije. To se pokazalo i na primerima Grčke, Španije i Velike Britanije gde su korona brojke uveliko skočile.

Epidemiolog Predrag Kon pre nekoliko dana izneo je alarmantnu procenu da ćemo već za tri nedelje biti na 1.000 zaraženih dnevno, a da bi četvrti talas već mogao vrhunac da dostigne krajem avgusta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja