Najnovije vesti

ALEKSANDAR MARKOV ZA KURIR: Ako bi obavezna vakcinacija prosvetara omogućila normalnu školsku godinu - onda je treba uvesti!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

odlučna rekacija

ALEKSANDAR MARKOV ZA KURIR: Ako bi obavezna vakcinacija prosvetara omogućila normalnu školsku godinu - onda je treba uvesti!

Društvo

Krizni štab za suzbijanje kovida još uvek nije dao zvaničnu preporuku o tome kako će od 1. septembra izgledati nastava u osnovnim i srednjim školama, ali, s obzirom na ekspanziju delta soja, kao i nedovoljan broj vakcinisanih, sve izvesnije je da osnovci i srednjoškolci u Srbiji ni 1. septembra neće sesti u klupe po regularnom, klasičnom modelu kakav pamtimo od pre pandemije.

nastava, onlajn nastava, đaci, Učionica
foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija, kaže za Kurir da ne bi imao ništa protiv toga da nastavnici, koji rade sa učenicima i koji su zbog velikih grupa u konstantnom riziku, budu u kategoriji stanovništva koji podležu obaveznoj vakcinaciji. Ako je to uslov da školska godina bude normalna onda bi to, kako kaže, vredelo:

- Bićemo u problemu ako opet budemo imali školsku godinu kakva je bila prethodna. Pitanje je koliko nas takvih školskih godina još čeka, koliko će dugo učenici biti podeljeni po grupama i koliko dugo ćemo imati samo privid nastave. Efekti ovakve nastave nisu zadovoljavajući i ovo je samo neko održavanje i nema reči o kvalitetu.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track