03:15

SUD TREBA DA POŠALJE JASNU PORUKU: Otac tragično nastradalog dečaka Despota traži maksimalnu kaznu za vozača autobusa

puls srbije

SUD TREBA DA POŠALJE JASNU PORUKU: Otac tragično nastradalog dečaka Despota traži maksimalnu kaznu za vozača autobusa

Društvo -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog sudu protiv vozača autobusa R.D. (50) koji se sumnjiči da je u Prvomajskoj ulici u Zemunu u novembru prošle godine izazvao tešku nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji dečak Despot Mrđić.

Otac nastradalog dečaka Vukašin Mrđić rekao je danas u Pulsu Srbije da je optužnica napokon podignuta i da smatra da u slučaju gde je dete nastradalo državni organi treba da rade efikasnije.

- Ovo je mali korak u našem cilju, a to je za moju porodicu i mene donošenje maksimalne zatvorske kazne od osam godina - rekao je Mrđić.

Naglasio je da nema adekvatne kazne za ubistvo deteta.

Vukasin Mrđić
foto: Kurir

- Sud mora da počne da izriče maksimalne kazne za vozače koji su usmrtili dete i da tako pošalje jasnu poruku. U većini zemlja EU ovakav slučaj se tretira kao ubistvo. Smatram da tako nešto treba da bude i u našoj zemlji. Žalosno je da ovako nešto treba da se dogodi da bi se nešto promenilo - rekao je Mrđić.

Otac nastradalog dečaka kaže da je porodica osam meseci čekala da se slučaj pomeri sa mrtve tačke dok je vozač pušten iz pritvora i vraćen na posao. Mrđić je dodao da ih niko iz kompanije u kojoj je zaposlen vozač nikada nije kontaktirao da izjavi saučešće.

- Dok je Despot bio tu nije bilo toga što za njega ili zbog njega nisam mogao da uradim. Sada jedino mogu da se posvetim tome da vozač GSP-a odgovara za svoje delo i teraćemo i do Strazbura ako treba. Jednom ovome mora da se stane na put - rekao je Mrđić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track