42 MILIONA DINARA ZA RADNA MESTA U VOJVODINI: Ivanišević uručio ugovore korisnicima subvencija za zapošljavanje!
Foto: Fonet Nenad Đordević

ulaganje u budućnost

42 MILIONA DINARA ZA RADNA MESTA U VOJVODINI: Ivanišević uručio ugovore korisnicima subvencija za zapošljavanje!

Srbija -

Novi Sad, 29. jul 2021. – U Pokrajinskoj vladi je danas upriličena svečana dodela ugovora korisnicima sredstava po javnim konkursima za oblast zapošljavanja, tačnije za samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i za sprovođenje javnih radova, koje je za tekuću godinu raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u maju mesecu.

Tri javna konkursa u oblasti zapošljavanja u potpunosti su usaglašeni sa merama koje za ove oblasti predviđa Nacionalna služba za zapošljavanje. Po navedena tri konkursa za zapošljavanje u 2021. godini, Sekretarijat je opredelio ukupno 42 miliona dinara za zapošljavanje i radno angažovanje ukupno 182 lica.

Ugovore je korisnicima svečano uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević. On je istakao da je koncept Sekretarijata, koji je podržala Pokrajinska vlada, upravo efikasan način za očuvanje radnih mesta, otvaranje novih, kao i ideja da se osnuju nova preduzeća, ali i da se kroz sprovođenje javnih radova na lokalu, utiče na jačanje kolektivne svesti o društvenoj odgovornosti.

,,Današnja dodela je realizacija ideje da se prezentujete vi, koji ste ispunili sve uslove. Zahvaljujem se i Nacionalnoj službi koja je primala zahteve, obrađivala ih i pomogla nam da dođemo do ovog ishoda. Ključno je zajedništvo, jer smo u potpunosti na istom zadatku sprovodeći Nacionalnu strategiju zapošljavanja koju je usvojila Vlada Republike Srbije i pratimo mere koje sprovosi NSZ na pokrajinskom nivou. Svako radno mesto nam je važno i za svako radno mesto ćemo se boriti“, rekao je sekretar Ivanišević, istakavši da će lično do kraja godine obići sve korisnike koji su dobili sredstva kako bi se uverio u njihov namenski utrošak.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track