Najnovije vesti

SENIČIĆ O POŽARU U TURSKOJ: Hoteli bezbedni, ali dim približio i smeta našim turistima, lokalne vlasti sumnjaju i na terorizam!
Foto: Kurir televizija

Vatrena stihija

SENIČIĆ O POŽARU U TURSKOJ: Hoteli bezbedni, ali dim približio i smeta našim turistima, lokalne vlasti sumnjaju i na terorizam!

Društvo
18:55h

Veliki požari u Turskoj uzemirili su naše turiste, ali nadležni tvrde da gosti hotela nisu ugroženi. O trenutnom stanju oglasio se i direktor YUTA Aleksandar Seničić.

- Požari su u Sideu, blizu Antalije, ali hoteli su bezbedni. Problem je dim koji se približio hotelima i smeta našim turistima - kaže Aleksandar Seničič, direktor Jute.

Turska, požar, Antalija
foto: Youtube prtscr

Pošto je u pitanju veliki broj hotela sa hiljadama turista nema govora o premeštanju ljudi.

- Koliko smo obavešteni požar je lokalizovan i do večeras će sve biti u redu. Takođe, koliko smo čuli sumnja se na terorizam - ističe Seničić.

Požar je i u Marmarisu i najugroženiji je hotel "Luđi" u kojima, pretpostavljamo, ima srpskih turista.

U turskim medijima se pojavila informacija da su požare podmetnuli izbeglice iz Avganistana. Ipak, neverovatno je da su svi buknuli u istom trenutku. Aleksandar Seničić kaže da neprestano prate šta se dešava sa našim turistima, ali da do sada JUTA nije primila ni jedan poziv.

(Kurir.rs / Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja