SMENA TURISTA, KOLONE KILOMETARSKE: 6 sati čekanja na Horgošu! Pogledajte kako je trenutno na granici (FOTO)
Foto: Printscreen AMSS

Udarni vikend i gužve na putevima i graničnim prelazima

SMENA TURISTA, KOLONE KILOMETARSKE: 6 sati čekanja na Horgošu! Pogledajte kako je trenutno na granici (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Udarni vikend i gužve na putevima i graničnim prelazima. Kolone vozila i čekanje od bar šest sati na Horgošu. Gužve su od jutros i na Gradini, a nešto manje na Gostunu, Batrovcima i Preševu.

Poslednji vikend u julu i prvi u avgustu donosi smenu turista i pojačan saobraćaj na auto-putevima kroz našu zemlju.

Na graničnom prelazu Horgoš kolone vozila. Mađarska policija saopštila je da zbog ogromnog priliva vozila sa obe strane granice sa Srbijom, treba računati na višesatna zadržavanja na graničnim prelazima.

Naopterećeniji je granični prelaz Reske-Horgoš, gde je putnicima potrebno četiri sata da bi izašli iz Mađarske, a pet sati da bi od Horgoša stigli do mađarskog prelaza. Ovome treba dodati bar dva sata zadržavanja na Horgošu, da bi se napustila Srbija i sat da bi se ušlo u zemlju.

Slično je i na Kelebiji, odnosno susednom prelazu Tompa, gde se putnička vozila zadržavaju oko tri sata da bi stigla do Srbije.

Opterećeni su i integrisani mađarsko-srpski prelazi Bački Vinogradi-Ašothalom i Horgoš 2 - Reske 2, gde se na ulazu i izlazu iz Srbije čeka oko dva sata.

Zadržavanja od 60 minuta na ulazu u Srbiju se beleže i na prelazima Tisasiget-Đala i Bačalmaš-Bajmok, a najmanje se čeka na graničnim prelazima Bačsentđerđ-Rastina i Kibekhaza-Rabe koji rade od 7 do 19 časova.

Kroz Horgoš je za 12 sati prošlo 52.000 putnika u 11.500 putničkih vozila. Srbiju su napustila 72 autobusa, a 62 su ušla u zemlju.

Kada je reč o ostalim graničnim prelazima, gužve su od jutros i na Gradini, a nešto manje na Gostunu, Batrovcima i Preševu.

Očekuje se jači saobraćaj tokom dana

Zbog kraja radne nedelje i špica turističke sezone, tokom dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Jači saobraćaj očekuje se posebno na koridoru 10, autoputu Miloš Veliki kao i na putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, dodaje se u saopštenju. Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama, objavio je Tanjug.

Prema informacijama Uprave granične Policije, na prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, putnička vozila čekaju oko 120 minuta, a na ulazu oko 60 minuta, dok se na Batrovcima, na ulazu, čeka oko 60 minuta. Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu se čeka oko 80 minuta, a na na ulazu oko 30 minuta. Na prelazu Preševo, na izlazu, putnička vozila čekaju oko 30 minuta, koliko i na ulazu u zemlju. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track